четвер, 01 квітня 2021 17:50

Медики екстреної допомоги масово відмовляються від щеплень

Медики екстреної допомоги масово відмовляються від щеплень
Близько 20% медиків екстренки отримали щеплення від коронавірусу. Фото: facebook.com/groups/emd.ck.ua

Працівники екстреної медичної допомоги найменше погоджуються на вакцинацію від коронавірусу порівняно з іншими медиками. Проте мають чи не більший ризик інфікуватися, бо не завжди впевнені, що на виклику їх чекатиме пацієнт без Covid-19.

В середньому лише близько 20% таких медиків отримали щеплення, сказав керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги Директорату медичних послуг МОЗ України Олександр Данилюк в інтерв'ю з експертом UNICEF.

"По-перше, багато робітників екстерної допомоги уже перехворіли на Covid-19, тому можуть відтермінувати щеплення. По-друге, завжди працюють в стресових умовах і зазвичай відчуття страху у них притуплене. Плюс, як і з іншими медиками, діє розповсюдження негативних даних про шкідливу вакцину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після щеплення російською вакциною 1 тис. москвичів підхопили Covid-19

Щоб виправити ситуацію, треба продовжувати інформаційну кампанію про необхідність щеплень.

"Важливо постійно налагоджувати цей контакт, пояснювати принцип створення та дії вакцин, показувати реальну статистику. Охочих більшатиме, коли побачать, що їхні вакциновані колеги не вмерли, у них не виросли роги й вони не покрилися синіми плямами. А навпаки добре почуваються", - сказав Данилюк.

У світі також триває кампанія вакцинації проти Covid-19. Найбільше щеплень зробили у США, а найменше на Багамських островах. До трійки лідерів рейтингу також увійшли Китай та Індія. Україна за кількістю вакцинованих посідає 78 місце у світі. Станом на 1 квітня щеплення отримали 248 734 особи.

Зараз ви читаєте новину «Медики екстреної допомоги масово відмовляються від щеплень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі