четвер, 07 жовтня 2021 17:00

Медичний гелікоптер уперше доправив хворе немовля зі Львова до Києва
5

Фото: mvs.gov.ua

У четвер, 7 жовтня, уперше зі Львівщини до Києва вертольотом доправили хвору 9-місячну дівчинку.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Об 11:00 гелікоптер Н145 із немовлям сів на одному зі столичних стадіонів, найближчому до Центру дитячої кардіології і кардіохірургії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літак МВС привіз донорське серце для найменшої в Україні пацієнтки

Звідти "швидка" довезла пацієнтку до лікувального закладу. Зараз її обстежують.

"У немовляти вроджена вада серця. Для консультації та подальшого лікування дівчинці необхідна термінова консультація столичних лікарів", - ідеться в повідомленні.

Транспортування пацієнтки в такий спосіб стало можливим завдяки спільному проєкту аеромедичної евакуації МВС і Міністерства охорони здоров'я.

Проєкт з аеромедичної евакуації охоплює сім західних областей: Львівську, Закарпатську, Волинську, Івано-Франківську, Рівненську, Чернівецьку й Тернопільську. Спеціальні медичні бригади й екіпажі вилітатимуть на виклики в екстрених випадках.

До кінця 2021 року Україна отримає 22 французьких вертольоти в рамках підписаного 2018-го контракту із французькою компанією Airbus Helicopters SAS. Ці вертольоти пристосовані, зокрема, до аеромедичної евакуації.

Зараз ви читаєте новину «Медичний гелікоптер уперше доправив хворе немовля зі Львова до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі