середа, 29 вересня 2021 10:08

Літак МВС привіз донорське серце для найменшої в Україні пацієнтки
4

У вівторок, 28 вересня, у Києві авіація Міністерства внутрішніх справ доправило донорське серце для пересадки 12-річній дівчинці.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Фото: скріншот з відео Бориса Тодурова

Донором став 38-річний чоловік. Унаслідок нещасного випадку він зазнав смертельних травм.

"У межах спільного з МОЗ проєкту аеромедичної евакуації поліцейським вертольотом Airbus Helicopters Н-145 з Вінниці донорське серце лише за 50 хв. доправили до Києва", - написав Монастирський у Facebook.

Того ж дня закінчилась операція з пересадки серця. Пацієнтка померла б, якби цього не сталося найближчим часом, наголосив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через "Дію" можна буде стати донором органів

"Це найменша дитина з усіх, кому в Україні робили трансплантацію серця", - повідомив лікар-кардіохірург Борис Тодуров у Facebook.

Нирки й печінку від того самого донора на авто із супроводом патрульної поліції транспортували в Київ для пересадки іншим пацієнтам.

"Дві нирки сьогодні (28 вересня. - Gazeta.ua) пересадять у клініці "Охматдит" двом дівчаткам 12 й 17 років. Печінку отримає ще одна 17-річна дівчина, яка вже майже місяць перебуває в критичному стані в реанімації", - додав Монастирський.

Вперше в Україні провели трансплантацію серця дитині. Оперували у Львівській лікарні швидкої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Літак МВС привіз донорське серце для найменшої в Україні пацієнтки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі