середа, 29 вересня 2021 01:09

Ліки від Covid-19 надійдуть в регіони до кінця тижня

Ліки від Covid-19 надійдуть в регіони до кінця тижня
В Україну доставили інноваційні ліки від коронавірусу. Фото: МОЗ

Інноваційні препарати для лікування коронавірусу надійдуть до кожної області до кінця цього тижня.

"Минулого тижня ми розпочали розвозити у регіони ліки від Covid-19 - Бамланівімаб та Етесевімаб. Ліки вироблені у США, в Україну їх передали як гуманітарний вантаж... До кінця цього тижня вони мають доїхати до кожної області. Як ними користуватися, прописано в оновленому протоколі лікування ковіду", - повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда у Фейсбук.

Новітні препарати лікують коронавірус завдяки моноклональним антитілам.

"Моноклональні антитіла - це білки, розроблені в лабораторії з однієї клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією Covid-19... Ліки з моноклональними антитілами можна призначати пацієнтам з Covid-19, що не потребують кисню, але належать до групи високого ризику тяжкого перебігу хвороби", розповів Комаріда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Благали робити щеплення: 10 історій антивакцинаторів, яких забрав Сovid-19

Європейська комісія підписала контракт на постачання цих препаратів і рамкову угоду про спільні закупівлі з фармацевтичною компанією Eli Lilly.

21 вересня в Україну доставили 20 тис. флаконів Бамланівімабу та 40 тис. флаконів Етесевімабу - інноваційних ліків прямої дії на коронавірус.

Ліки доставили за сприяння посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості про отримання цієї допомоги узгодили під час візиту президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка до США.

Зараз ви читаєте новину «Ліки від Covid-19 надійдуть в регіони до кінця тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі