четвер, 30 травня 2019 13:34

Лікарям вдалося врятувати новонароджену дитину, яка важила не більше за яблуко
4

Сейбі — найменша дитина, яка вижила в результаті ранніх пологів.
Фото: dailymail.co.uk
Сейбі — найменша дитина, яка вижила в результаті ранніх пологів.
Сейбі — найменша дитина, яка вижила в результаті ранніх пологів.
Сейбі — найменша дитина, яка вижила в результаті ранніх пологів.

В одній із клінік міста Сан-Дієго штату Каліфорнія виходили найменшу у світі новонароджену дитину. Дівчинка з'явилася на світ із вагою 244 г і зростом менше 23 см. Ім'я їй дали Сейбі.

Пологи пройшли шляхом кесаревого розтину. Призначили його через наявність у матері прееклампсії — небезпечного для життя ускладнення вагітності, яке загрожує відмовою в жінки нирок і печінки. Пише відоме британське видання Dailymail.

"Це був найстрашніший день мого життя. Я весь час повторювала їм, що вона не виживе, адже їй лише 23 тижні", — згадує матір Сейбі.

Лікарі не давали втішних прогнозів, але продовжували боротися за життя дитини.

"Чоловікові сказали, що вона не проживе більше години. Але цей час розтягнувся на 2 години, які перетворилися на день, а день перетворився на тиждень", — розповідає мати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка народила двійнят із перервою в 2 тижні

Перші 3 дні після народження Сейбі важила не більше за яблуко. Стан її був важким. Однак дівчинці пощастило уникнути ускладнень, які загрожують недоношеним дітям. У лікарні Сейбі провела наступні 5 місяців життя. Виписали її здоровою з вагою 2,5 кг.

"Раніше дітей, народжених до 28 тижня, ми навіть не намагалися рятувати. Але технології змінилися. Цей випадок — справжнє диво. Не лише наші професійні навички допомогли, а й неабияка удача. Не кожна дитина з такою вагою та такого розміру виживає, не маючи ускладнень", — каже доктор Возняк, лікар Сейбі.

Перші 5 років лікарі дівчинку регулярно оглядатимуть. Перевірятимуть на наявність проблем із зором, слухом і загальним розвитком.

За даними Tiniest Babies Registry, до появи на світ Сейбі найменшою була дівчинка з Німеччини, яка важила 252 г.

Зараз ви читаєте новину «Лікарям вдалося врятувати новонароджену дитину, яка важила не більше за яблуко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі