середа, 25 квітня 2018 12:05

Лікарі заборонили людям щодня митися: 3 найважливіші причини

Лікарі заборонили людям щодня митися: 3 найважливіші причини
Щоденний душ шкодить людині Фото: womelio.ru

Щоденний прийом ванни становить ризики для здоров'я. Від цього шкіра втрачає вологу. Стає сухою і тріскається. Через ці мікротріщини можуть потрапляти бактерії і викликати різні інфекційні захворювання шкіри. Про це попереджає Елейни Ларсон доктор Колумбійського університету, що спеціалізується на інфекційних захворюваннях.

Якщо митися щодня або два рази на день, змиваються натуральні масла зі шкіри. І порушується мікрофлора для життєдіяльності корисних для організму бактерій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛІкарі навчилися діагностувати рак за спеціальним тату

Доцент кафедри дерматології Університету Джорджа Вашингтона Брендон Мітчелл рекомендує митися один або два рази на тиждень людям. Так шкіра буде здоровою і не змиється вітамін D, який утворюється саме на ній.

У мила часто дуже агресивне середовище, яка пересушує шкіру. Тому лікарі рекомендують з милом мити тільки ті частини тіла, які потіють і виділяють запах. Наприклад, ноги, пахви, інтимні зони.

Вчені людям з 20 до 50 років рекомендують купатися три рази в тиждень. А тим, кому за 50, - краще скоротити до одного разу. Тому що шкіра травмується. І з віком стає сухою. А душ її ще більше сушить.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі заборонили людям щодня митися: 3 найважливіші причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі