пʼятниця, 30 квітня 2021 11:29

Лікарі встановили нову причину частих болів голови

Лікарі встановили нову причину частих болів голови
Головна біль виникає через остеохондроз. Фото: vz.kiev.ua

Голова може боліти через проблеми зі спиною. Такі симптоми виникають як падає тиск від остеохондрозу. Часто люди для полегшення приймають ванну, але та допомагає на на довго.

Остеохондроз не буває раптовий. Хребет спочатку ниє, але люди терплять. При запущеному процесі формуються грижі, що тиснуть на нерви.

Що робити для полегшення розповів Gazeta.ua Костянтин Дядечко, столичний ортопед.

"Біль в спині завжди з'являється несподівано, на рівному місці. Найпершою страждає шия, бо має слабкий м'язовий корсет. Тіло завдає велике навантаження на дрібні хребці. Між ними розташовані еластичні міжхребцеві диски, що роблять хребет пружним. При остеохондрозі вони стають нееластичність. Людина відчуває важкість у потилиці чи поколювання в руках. На зміцнення м'язового корсету впливає те, що ми їмо. Наприклад, цукор нерідко провокує запалення в області дисків і суглобів попереку", - пояснив лікар.

Остеохондроз буває в шийному, грудному та поперековому відділі хребта. Виникає через малорухливий спосіб життя, збої в обміні речовин і спадкова схильність. Поступово виникає біль у спині та голові, німіють руки і скаче тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельний спадок дітям: розвінчали п'ять міфів про високий тиск

Ліків від остеохондрозу немає. Можна лише полегшити перебіг недуги. Необхідно постійно займатися фізкультурою.

Радить хоча б два-три рази на тиждень їсти шпинат. Він багатий на кальцій і збільшує м'язову масу. Корисні недорогі сорти жирної риби - скумбрія, оселедець. Вони добре впливають на нервову систему і м'язову тканину.

На десерт взяти мед та фініки через вміст калію, магнію, кальцію. Ті зміцнюють кістки і зв'язки.

Перебіг коронавірусу змінився. Симптоми, які були на початку пандемії 2020 року, спостерігаються дедалі рідше.

Зокрема, втрата нюху та смаку майже не трапляється, розповів головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі встановили нову причину частих болів голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі