середа, 05 серпня 2020 16:20

Лікарі розкрили наслідки тертя очей

Лікарі розкрили наслідки тертя очей
Тертя очей викликає на рогівці рубці. Фото: zik.ua

Зір можна зіпсувати не тільки частим користуванням гаджетів. Добряче їм шкодять і руки. Якщо ними часто терти очі.

Офтальмологи з Німеччини назвали 3 шкідливі для зору звички, які є у більшості людей.

Терти очі

Регулярне розтирання очей також може привести до деформації рогівки або її витончення. У гіршому випадку рогівка здатна покритися рубцями.

При втомі слізні залози в очах виділяють менше рідини і ті стають сухими і сверблять, викликаючи рефлекторне бажання їх потерти. Однак будь-яка людина, яке робить це, переносить в очі бактерії з поверхні рук, ризикуючи дістати запалення і інфекцію. Тим паче зараз, коли у світі шириться коронавірус.

Нехтувати сонцезахисними окулярами у сонячні дні

Люди, чиї очі довго піддаються сонячного випромінюванню, ризикують дістати опік рогівки і сітківки. Результатом можуть стати болісне подразнення, інфекції, запалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі провели унікальну операцію по відновленню зору

Носити контактні лінзи дуже довго

У них не можна проводити тривалий час без чистки – тим більше спати. Така звичка не дозволяє слізній рідині правильно циркулювати, відтак контактна лінза буквально прилипає до ока.

Постійне носіння лінз підвищує ризик швидкого поширення мікробів на кришталику, що загрожує запаленням в органах зору.

22 квітня 1969 року у методичній лікарні Х'юстона доктор Мур провів першу у світі трансплантацію ока людині. Пацієнтом був Джон Медден, а донором - померла людина від пухлини в головному мозку. Від нього і були взяті рогівка, кришталик і райдужна оболонка.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі розкрили наслідки тертя очей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі