понеділок, 02 листопада 2020 11:50

Лікар розповів, як діяти за найменших ознак Covid-19

Лікар розповів, як діяти за найменших ознак Covid-19
Коли пульсоксиметр показує цифру нижче 94 паніка посилюється, а якщо до цього приєднується температура 38 градусів - людина часто перестає критично мислити. Фото: pixabay.com

Підвищена температура без ангіни, гаймориту чи запалення нирок може свідчити про високу ймовірність Covid-19.

Про те, що робити за найменших ознак коронавірусної хвороби, лікар Тарас Жиравецький розповів у Facebook.

"Бачу щодня картину, коли дорослі люди, які мають усі симптоми Covid-19 (зробили ПЛР тест і він позитивний, зробили КТ, де є ознаки вірусної пневмонії), заперечують те, що у них може бути коронавірус. Така у нас психологія, ми дивно деколи реагуємо на такі виклики у житті, тому заперечення - це перша фаза сприйняття. На цьому етапі ми робимо багато помилок і іноді не виконуємо прості рекомендації медиків", - пише лікар.

Починається паніка. Коли пульсоксиметр показує цифру нижче 94, паніка посилюється, а якщо до цього приєднується температура 38 градусів - людина часто перестає критично мислити. Важливо не панікувати. Відразу після підвищення температури тіла Жиравецький рекомендує дзвонити сімейному лікарю. Це зекономить час і нерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар порадив, як відновитись після коронавірусу

Практично не буває безсимптомного перебігу коронавірусної хвороби. Інфікована людина все одно відчуває, що з її організмом щось відбувається. Перші ознаки Covid-19 - це закладеність носа, біль у м'язах, втрата нюху чи смаку, втома, також може з'явитися незначний кашель або піднятися температура тіла.

Зараз ви читаєте новину «Лікар розповів, як діяти за найменших ознак Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі