пʼятниця, 08 травня 2020 08:22

Красиві слайди і нібито нереалістичність. Що побачив Степанов у реформі Супрун

Красиві слайди і нібито нереалістичність. Що побачив Степанов у реформі Супрун
"Формули на папері далекі від реальності", а нинішній варіант реформи - це "не про безкоштовну медицину, нема про гідні зарплати лікарям і не про здоров'я пацієнтів" Фото: facebook.com/maksym.stepanov.official/

Глава МОЗ Максим Степанов розкритикував попередників у МОЗ, які запустили медичну реформу.

Ініціатори медреформи на чолі з колишньою в.о. голови МОЗ Уляною Супрун "не розуміли, що робили" і "забули, що їх реформа не адаптована до українських реалій". Про це керівник МОЗу Максим Степанов написав у Facebook.

"Були взяті окремі елементи моделей західних країн, зроблені красиві слайди в презентації і названо все це реформою", - стверджує глава МОЗ. .

"Формули на папері далекі від реальності", а нинішній варіант реформи - це "не про безкоштовну медицину, нема про гідні зарплати лікарям і не про здоров'я пацієнтів". Про що це, міністр не пояснив. Лиш дорікнув попередній команді медреформаторів, що ті за 3 роки нібито "так і не змогли пояснити людям, у чому її суть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видатки на медицину зростуть удвічі: в уряді пояснили, як зберігатимуть галузь

На думку Павла Ковтонюка, заступник міністра охорони здоров'я в 2016-2019 роках, "атака на медреформу" з боку команди і самого президента Володимира Зеленського - "загравання з електоратом перед виборами". Екс-глава НСЗУ Олег Петренко вважає, що "атака Зеленського або нового Кабміну на НСЗУ - загроза медреформу".

Міністерство охорони здоров'я має чіткий план подальшого реформування медичної галузі. Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook політичний експерт Володимир Воля.

Зараз ви читаєте новину «Красиві слайди і нібито нереалістичність. Що побачив Степанов у реформі Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі