пʼятниця, 21 квітня 2017 14:32

Контрацептиви нищать здоров'я жінок - науковці

Автор: Гинеколог и Я
  Контрацептиви шкодять психіці
Контрацептиви шкодять психіці

Втрата контролю над собою, незадоволення якістю життя та погіршення настрою є наслідками користування жінками оральних контрацептивів. Про шкоду протизаплідних таблеток повідомляють науковці Каролінського інституту в Швеції.

Фахівці спостерігали за станом 340 здорових жінок віком від 18 до 35 років. Частина з них вживала таблетки, які містять речовини етинілестрадіол та левоноргестрел. Вони найрозповсюдженіші в Швеції та інших країнах світу. Виявили негативний вплив контрацептивів на психіку.

Автор: ki.se
  професор Ніколас Зефраеус
професор Ніколас Зефраеус

"Порушення самопочуття жінок після вживання протизаплідних засобів не є настільки великими, щоб усі вони почали потерпати від клінічної депресії. Проте деяким з них пігулки можуть принести серйозні захворювання нервової системи", - сказав професор Ніколас Зефраєус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 вправи допоможуть завагітніти

Контрацептиви з етинілестрадіолом та левоноргестрелом досі вважали найбезпечнішими серед протизаплідних пігулок, тому їх призначали найчастіше.

Інші таблетки, які перешкоджають зачаттю дитини, можуть мати побічні ефекти.

Про вплив контрацептивів на здоров'я жінок зазначено у звіті, опублікованому в журналі Fertility and Sterility ("Народжуваність і безпліддя". - ред.).

У кого є шанси народити близнюків і чи можна їх народження запланувати? Багатоплідна вагітність досі загадка для вчених - ніхто достеменно не може пояснити, чому зароджується більш ніж одне життя. Проте, існують ситуації, коли ймовірність зачати двійню або трійню підвищується.

Зараз ви читаєте новину «Контрацептиви нищать здоров'я жінок - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі