вівторок, 21 січня 2020 03:28

Кому не можна відвідувати лазню

Кому не можна відвідувати лазню
Висока температура і пар в лазні створюють серйозне навантаження на організм.

Лазня - корисна процедура, якщо підходити до неї з розумом. Але у відвідуванні лазні є свої протипоказання, які не потрібно ігнорувати.

Якщо стінки судин слабкі, вони можуть не витримати тиску і тріснути. Особливо якщо у людини такі захворювання, як гіпертонія, атеросклероз, варикоз. Якщо постраждає судина в головному мозку, лазня може закінчитися інсультом, передає "Медицина 2.0".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алергія, інфаркт і холодовий шок - експерт розповів про небезпеки від купання на Водохреще

Висока температура і пар в лазні створюють серйозне навантаження на організм. Вона може посилитися прийняттям їжі. При високій температурі процес травлення буде ускладнений, і їжа буде бродити, доставляючи дискомфорт, а іноді і болю.

А ось вивести токсини після вживання алкоголю і великої кількості жирної їжі лазня допоможе. Але не раніше, ніж через добу після застілля. Головна умова - пити багато води, морсу, трав'яних настоїв, щоб відновити водний баланс.

Парна також протипоказана для людей, які страждають на гіпертонію, серцево-судинними патологіями, анемією, епілепсію, гепатитом.

Троє пацієнтів міської лікарні Тернополя померли від вірусної пневмонії. П'ятеро перебувають із цим захворюванням в реанімації. Усього хворих близько півсотні в цій лікарні. Злягли усі спершу з кашлем та гарячкою, яка не збивалася.

Зараз ви читаєте новину «Кому не можна відвідувати лазню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі