середа, 04 квітня 2018 09:52

Комаровський розповів, як швидко знизити температуру

Комаровський розповів, як швидко знизити температуру
Суспензія діє ефективніше при температурі. Фото: kremen.today

Суспензія або уколи швидше зіб'ють температуру в дитини, ніж свічки.

Про це повідомив педіатр Євген Комаровський на своєму сайті.

"Для отримання ефекту зовсім недостатньо, щоб свічка розчинилася. Треба, щоб діюча речовина з розчинених ліків всмокталося у кров. При високій температурі тіла в зв'язку з дефіцитом рідини і впливом на судини токсинів в організмі дуже часто виникає централізація кровообігу. Відбувається спазм судин у деяких органах. Через спазм судин кишечника всмоктування значно сповільнюється. Тому жарознижуючий засіб із свічки всмоктуватиметься повільніше. Всмоктування зі шлунка теж сповільнюється, але шлунок більше пристосований до всмоктування рідини, порівняно з прямою кишкою", - пише лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто вірити телевізійній рекламі при кашлі - Комаровський

Фахівець радить орієнтуватися на стан дитини і вже тоді вирішувати, чи допоможе свічка. Якщо у малюка теплі і рожеві п'яти - централізації кровообігу немає. У цьому випадку свічка буде ефективною. Якщо ж п'яти бліді і прохолодні, то краще використовувати суспензію.

Євген Комаровський запевняє, що способів, які абсолютно захистять від зараження грипом не існує. Проте можна істотно зменшити ймовірність захворювання. Лікар констатує, що діти можуть перехворіти за сезон 4 рази, а їхні батьки 2. У дорослих є специфічний імунітет до багатьох вірусів і вони краще можуть себе контролювати, наприклад, часто мити руки.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів, як швидко знизити температуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі