середа, 01 травня 2019 09:43

Комаровський розповів про користь і шкоду кип'яченої води

Комаровський розповів про користь і шкоду кип'яченої води
Купати дитину Комаровський радить у звичайній воді. Фото:bzv.org.ua

Є випадки, в яких необхідно прокип'ятити воду.

Але бувають і ситуації, в яких це не має жодного значення або ж є серйозною загрозою. Про це розповів лікар Євген Комаровський на YouTube-каналі.

"Воду кип'ятять, щоб її дезінфікувати. Якщо є сумніви в якості води, ймовірне мікробне забруднення, а дитина п'є цю воду, тоді краще кип'ятити. Те саме, якщо воду використовують для приготування сумішей", - стверджує лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При алергії заборонено їсти фрукти

Купати дитину Комаровський радить у звичайній воді. Якщо якість води погана, краще використовувати фільтри для очищення або пом'якшувачі води. Вони зменшують інтенсивність мінералізації.

"Кип'ятити воду для купання - це витрачати дуже великі гроші. Дитина в більшості випадків не має потреби в кип'ятінні води. Надлишок чистоти провокує алергічні реакції. У брудних дітей подібні хвороби зустрічаються значно рідше", - прокоментував лікар.

Скрупульозність батьків може обернутися цілковитим провалом. Вода може виявитися для дитини дуже гарячою, вона може отримати опіки.

На Львівщині 2-річна дитина впала в 40-літрову каструлю з окропом. Хлопчик отримав 70% опіків тіла. 2-річний Іванко Малетич бавився біля матері, коли та гріла воду для прання. Поставила воду, аби охолола. Не встигла повернутися, як син упав у каструлю з окропом.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розповів про користь і шкоду кип'яченої води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі