Ексклюзиви
середа, 16 червня 2021 14:56

Коли жінка готова до оргазму

Коли жінка готова до оргазму
Сексологи описують кілька типів готовності жінки до оргазму. Фото: Vera Arsic from Pexels

Майже 5% жінок через фізіологічні особливості не відчувають оргазму. Інші 95% такої проблеми не мають, але й насолоджуватися кожним сексуальним контактом не здатні навіть вони. Одного бажання може бути замало. Варто враховувати тип готовності жінки до оргазму. Сексологи виокремлюють чотири групи.

Про це Gazeta.ua розповіла Олена Голоцван, сексологиня.

"Здатність відчувати оргазм закладена в нас генетично. У середньому 5 відсотків жінок з низки медичних причин ніколи не зможуть його відчути. З решти 95 відсотків жінок, приблизно 45 відсотків не можуть мати оргазм із партнером - тобто він є, але тільки за умови самостимуляції. А в 50 відсотків жінок оргазм у партнерському сексі є, але вони стурбовані тим, що він може бути не під час кожного статевого акту. Тому з усіх сил намагаються домогтися стовідсоткової оргастичності. Не варто цього робити", - каже сексологиня.

Сексологи описують кілька типів готовності жінки до оргазму.

- Коливний тип: у таких жінок сексуальне бажання залежить від фаз менструального циклу й характеру стосунків із партнером. Ситуація конфлікту діє на жінку гнітюче - вона почувається ображеною, приниженою, гнівається, ревнує або розчаровується. Передменструальний синдром погіршує ситуацію.

- Безперервний тип: ці жінки мають низький рівень сексуального бажання, але за певних умов без проблем досягають оргазму. Цьому сприяє позиція партнера - він ініціатор у сексі, приділяє увагу пестощам, створює умови для гармонійного сексу.

- Заряджальний тип: для оргазму жінці потрібно докласти чималих зусиль, а після цього їй потрібен час на "підзарядження". Це може бути один-два тижні. Тобто достатньо часу, щоб накопичилося сексуальне бажання й організм був готовий відчути оргазм. Такі жінки в періоди "пауз без оргазму" готові задовольняти партнера, відчуваючи просто задоволення від близькості з коханою людиною.

-Кумулятивний тип: мрія будь-якої жінки й чоловіка. Жінки здатні "накопичувати" сексуальне бажання, тобто з кожним оргазмом посилюється бажання. Вони здатні до мультиоргастичності. Зазвичай у них сильна статева конституція.

"Рекомендую визначити свій тип і обговорити його з партнером. Не варто порівнювати себе з іншими. У кожного своя природа й у цьому немає нічого поганого", - сказала сексологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що старша людина, то кращим стає секс

Жінка в США не могла припинити відчувати оргазм упродовж понад 4 год. після сексу. Вони спробували зупинити його, пострибавши, випивши келих вина й антигістамінні препарати. За 1,5 год. викликали "швидку".

Зараз ви читаєте новину «Коли жінка готова до оргазму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути