вівторок, 14 вересня 2021 09:20

Коли сформується колективний імунітет від коронавірусу в Україні

Коли сформується колективний імунітет від коронавірусу в Україні
Олег Мусій дав прогноз по термінах формування колективного імунітету від коронавірусу. Фото: apostrophe.ua

Більш як половина українців перехворіли на коронавірус, тому до кінця листопада-початку грудня сформується колективний імунітет. Тоді про коронавірус можна буде забути. Цього не досягнути щепленням 6% населення, які в Україні зараз.

Про це розповів Gazeta.ua Олег Мусій, міністр охорони здоров'я 2014-го.

"Влада маніпулює щепленням і карантином, тому люди їй не вірять. Є інші методи достукування до людей. Якби урядовці правильно побудували комунікацію з народом, то такого не було б. Краще дали б знижки на сплату комунальних. Це репресивні методи, які далеко не заведуть. Чаша терпіння українців переповниться, і їм терпець увірветься", - пояснив фахівець.

Це вдруге навчальний рік починається в умовах епідемії. Батьки з острахом чекають повернення до дистанційного навчання. У багатьох школах почали змушувати вакцинуватися вчителів. Примус не допоможе. Ніхто не має права вирішувати за іншу людину, що колоти. Водночас забуваючи, що діти більше розносять вірус і він все одно циркулюватиме.

Онлайн-навчання - це катастрофа. Цього року найнижчі показники успішності випускників шкіл за всю історію незалежного тестування. Якість освіти погіршилася, за словами Олега Мусія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинальна кампанія встановила новий рекорд: скільки щепили українців

"Жорсткий карантин можливий, якщо будуть реально переповнені реанімаційні ліжка. Або смертність буде по 500 людей на день. У нас зараз менш як 100, але щодня по десятку кількість збільшується. Для прикладу, в Росії на день 600-800 смертей від коронавірусу. Там пік штаму Delta", - пояснив фахівець.

Експерти з Нью-Йорка розробили унікальний тест. Він здатний передбачити тяжкість перебігу коронавірусної хвороби. Дозволить заздалегідь виявляти людей з підвищеним ризиком ускладнень. Учені сподіваються, що завдяки отриманим даним зможуть ефективніше знаходити людей з групи ризику і вчасно надавати їм медичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Коли сформується колективний імунітет від коронавірусу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі