вівторок, 21 лютого 2017 15:50

Коли людині варто йти до психіатра

Коли людині варто йти до психіатра
Фото: poradu24.com

Людина, що має депресію може не досягти ефекту у лікуванні під час візиту до психотерапевта та психолога через те, що її недуга пов'язана з хворобою нервової системи, тобто з тілом, а не розумом.

Про це у коментарі dailymail розповідає професор, психіатр Кармін Паріанте.

Лікар пояснює, коли депресію можна вилікувати розмовою зі спеціалістом, а у яких випадках необхідно вживати ліки - антидепресанти. Передовсім психіатр звертає увагу на стан здоров'я молодих людей віком 25 років.

Клінічна депресія значно відрізняється від почуття суму, яке ми можемо почувати час від часу.

"При депресії сум супроводжує людину завжди. Тижні та місяці. Коли людина втрачає надію та покращення, потерпає від безсоння, втрати апетиту, виснаження, нездатна працювати та спілкуватися з людьми, планувати, мислити. Така особа схильна до суїциду", - розповідає психіатр.

Визначити рівень депресії можна завдяки аналізам крові. Бо люди з розладами психіки мають підвищений рівень гормонів стресу.

"Я для своїх пацієнтів роблю аналіз крові, визначаю таким чином їхній стан, а вже потім призначаю спосіб терапії", - каже Паріане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповів, як швидко і якісно підготуватись до іспиту

Після вживання антидепресантів стан людини має покращуватися, а не навпаки. Лікування антидепресантами є дієвим не у всіх випадках клінічної депресії, зазначає Кармін Паріанте. Третина людей, яким виписують препарати, не отримує після їхнього вживання позитивного ефекту. Погіршення стану здоров'я можуть мати як ті, хто не за призначенням почав їх приймати, так і люди, що припинили вживання невчасно.

"Якщо вам стало гірше після прийому антидепресантів, не просто припиніть їхнє вживання, а негайно зверніться до лікаря. Бо є і такі пацієнти, у яких прийом антидепресантів викликає почуття напруги, погіршує їхній стан. Але це радше виняток, ніж правило. Я б швидше стверджував, що таке лікування має позитивний ефект", - розповідає лікар.

Зараз ви читаєте новину «Коли людині варто йти до психіатра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі