пʼятниця, 22 січня 2021 08:23

Інфекціоністка розповіла, кому заборонені щеплення від Covid-19

Інфекціоністка розповіла, кому заборонені щеплення від Covid-19
Антитілозалежне посилення імунної відповіді - явище, при якому зв'язування вірусу з антитілами викликає його проникнення в імунні клітини інфікованого організму. Фото: pixabay.com

Щеплення від Covid-19 необхідне не всім людям.

Деяким категоріям осіб вакцинація загрожує проблемами зі здоров'ям, заявила, провідна інфекціоністка МОЗ Ольга Голубовська на каналі "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна не робити 2-й укол вакцини від Covid-19 і що буде в такому разі

"Я категоричний противник вакцинації імунних людей. Якщо у людини після хвороби утворився хороший високий титр антитіл, я категорично проти. На сьогоднішній день у нас дуже мало даних про безпеку, у тому числі для конкретної людини. Зате є історичний досвід вакцинації від першої Covid-інфекції, починаючи з лабораторних умов і закінчуючи людьми. Там були серйозні проблеми. І ми знаємо, коронавіруси мають таке явище, як антитілозалежне посилення імунної відповіді. Тому тут треба бути дуже обережним", - пояснила фахівець.

Антитілозалежне посилення імунної відповіді - явище, при якому зв'язування вірусу з антитілами викликає його проникнення в імунні клітини інфікованого організму та вірусну реплікацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму від російської Covid-вакцини ледь не помер 18-річний матрос

Світовий банк надасть Україні близько 2,5 млрд грн допомоги на закупівлю вакцини від Covid-19. Зі слів заступниці міністра охорони здоров'я Світлани Шаталової, відповідні переговори тривають між радою виконавчих директорів Світового банку та урядом України з грудня 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Інфекціоністка розповіла, кому заборонені щеплення від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі