вівторок, 30 червня 2020 10:34

Індія тестує вакцину проти коронавірусу на людях

Індія тестує вакцину проти коронавірусу на людях
Індія є одним з найбільших виробників генеричних препаратів та вакцин у світі. Фото www.bharatbiotech.com

В Індії в липні почнуть випробування на людях вакцини місцевого виробництва проти коронавірусу. Індійські органи контролю за наркотиками дозволили компанії Bharat Biotech провести фази 1 та 2 клінічних випробувань на людях.

"Компанія представила результати, отримані в результаті доклінічних досліджень, демонструючи безпеку та імунну відповідь", - повідомляють у компанії. Bharat Biotech, Індія - провідна біотехнологічна компанія, яка займається дослідженнями і виробництвом продуктів, створюючи ефективні вакцини і лікарські препарати. Компанія була заснована 1996-го, має понад 160 патентів і реалізує свою продукцію більш ніж у 65 країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія зібрала вже 6 млрд євро на вакцину від коронавірусу

Раніше тести на тваринах показали, що вакцина безпечна та викликає ефективну імунну відповідь. Це перша індійська вакцина, розроблена на основі штаму вірусу, який був виділений локально і ослаблений в лабораторних умовах. У Bharat Biotech підкреслили, що випробування призначені для перевірки безпечності вакцини, а не її ефективності.

Вакцина отримала назву Covaxin і була розроблена на місцевому рівні у співпраці з Національним інститутом вірусології Індії і Індійською радою медичних досліджень.

Марафон Global Goal: Unite for Our Future, організований Європейською комісією спільно з кампанією Global Citizen, змобілізував 6,15 млрд євро на розробку та забезпечення доступу до вакцини від коронавірусної хвороби Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Індія тестує вакцину проти коронавірусу на людях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі