вівторок, 13 жовтня 2020 15:48

Хворі знімають маску з киснем, щоб тихо померти вночі - лікарка жорстко звернулася до ковідоскептиків

Інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська розповіла про виклики Covid-19 та вкотре закликала не нехтувати карантинними правилами. За її словами, у коронавірусних госпіталях менше шансів підчепити недугу, ніж, наприклад, у гастрономі, де люди масово пересуваються без засобів індивідуального захисту.

Відповідний допис-послання лікарка опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

Автор: pixabay.com
  Лікарка закликала дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції
Лікарка закликала дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції

"Усім ковідоскептикам, яких, щоправда, поменшало в стрічці, хочу сказати наступне: вам добре живеться. Ви не бачите, що відчувають пацієнти, які шукають собі ліжко з киснем. Ви не бачите, як працюють реаніматологи, тягаючи балони з киснем у відділення, де падає його тиск. Усі важкі пацієнти опиняються на волосинку від загибелі. Ви не бачите, як виснажені хворі знімають з себе маску з киснем, щоб померти, причому роблять це тихо, вночі, щоб ніхто не бачив. Як гинуть відносно молоді люди, які йдуть на поправку від тромбозів. Важко, коли в одній родині помирають декілька людей. Причому не завжди лише літні. Ви не бачите темпів роботи змученого персоналу, що не має хвилини спокою, ні вдень, ні вночі", - написала Голубовська.

Лікарка зауважила, що легкий перебіг хвороби не змінює епідкартину суттєво.

"Невже не ясно, що у такій глобальній проблемі досить близько 20% тяжкохворих, щоб ми всі були в колапсі? А разом з нами - ви й ваші близькі у будь-який момент там опинитися", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цифри шокують: кількість інфікованих Covid-19 киян перевищила 28 тис.

Голубовська закликала поводитися, як "потенційно інфікований", адже ми всі перебуваємо в осередку інтенсивної передачі інфекції.

"Цим ви виявите повагу до груп ризику і полегшите роботу виснаженій системі охорони здоров'я. Пам'ятайте, що важкість захворювання дозозалежна. Не контактуйте з людьми, що мають респіраторні симптоми. Уникайте масових заходів. Не вірите, не боїтеся, ваше право. Просто дайте шанс тим, хто обґрунтовано боїться захворіти, мінімізувати ризики", - закликала лікарка.

Голубовська зауважила, що для таких інфекцій з доби Середньовіччя нічого не змінилося.

"Тільки дистанціювання, роз'єднання й індивідуальний захист. До речі, інфекція, викликана SARS-CoV 2002 року, зникла за рік лише завдяки заходам контролю над захворюванням. Але і проблема, правда, була зовсім іншого масштабу. А ми робимо все для того, щоб вам допомогти. І просимо вас допомогти нам", - резюмувала лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 тис. на добу: вчені прогнозують нові коронавірусні рекорди в Україні

За останню добу в Україні виявили 5133 нових хворих на коронавірус. Це на 713 більше за попередню добу. Загалом, станом на ранок 13 жовтня, маємо 270 587 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Хворі знімають маску з киснем, щоб тихо померти вночі - лікарка жорстко звернулася до ковідоскептиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі