пʼятниця, 07 серпня 2020 12:47

Хто найчастіше страждає депресією на карантині

Хто найчастіше страждає депресією на карантині
Жінки стикалися з психологічними проблемами при карантині частіше за чоловіків в будь-якій віковій категорії. Фото: pixabay

Під час карантину частіше стикаються з депресіями, тривожними розладами і самотністю молоді жінки.

Такого висновку дійшли вчені Університетського коледжу Лондона, пише The Daily Mail.

За їхніми дослідженнями, такі розлади, як депресія, тривожний стан і гостре почуття самотності відчувають молоді жінки. Це результати опитування 18 тис. осіб, проведеного ще в травні - на 3-му місяці карантину в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто втратив і отримав роботу під час карантину

Найчастіше проблеми з психікою зустрічалися в молодій групі з середнім віком 19 років. Трохи більше третини дівчат і чверть юнаків цього віку демонстрували симптоми депресії. Але саме серед 30-річних жінок відзначилося найбільше зростання кількості психічних проблем за останні 5 років. Так під час самоізоляції у 20% 30-річних жінок з'явилися ознаки депресії, що вдвічі більше за жінок старшої вікової групи.

Пандемія коронавірусу спровокувала відчуття невпевненості і занепокоєння у населення Британії. Жінки стикалися з психологічними проблемами при карантині частіше за чоловіків у будь-якій віковій категорії. Почуття самотності також було максимально поширене серед 30-річних жінок, з ним зіткнулася кожна третя жінка і чверть чоловіків цієї вікової групи. Серед 62-річних чоловіків на депресивність поскаржилися 7%, а серед жінок - 10%. Депресії і стрес збільшують ризик розвитку фізіологічних проблем, включаючи серцево-судинні порушення і навіть пухлини.

У середньому на 48 хв. довше почали працювати люди після запровадження карантину.Також у працівників побільшало зустрічей і листувань, про це свідчить дослідження американського Національного бюро економічних досліджень. Вчені проаналізували довжину робочого дня приблизно 3,1 млн співробітників 21 тис. компаній із 16 міст Північної Америки, Європи та Близького Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Хто найчастіше страждає депресією на карантині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі