середа, 19 травня 2021 10:02

Google створив додаток для виявлення шкірних захворювань

Google створив додаток для виявлення шкірних захворювань
У додатку люди повинні зробити три знімки шкіри, волосся чи нігтів із різних сторін. Фото: Google

Компанія Google представила додаток, який використовує штучний інтелект для визначення стану шкіри, волосся або нігтів за фото.

До кінця року інструмент планують запустити в тестовому режимі, повідомляють у блозі Google. Люди, у яких виникають проблеми зі шкірою, нігтями чи волоссям, здебільшого гуглять симптоми. Щороку пошуковик фіксує понад 10 млрд подібних запитів. Розробники вважають, що ефективніше використовувати додаток зі штучним інтелектом для розуміння проблем зі шкірою, нігтями та волоссям, аніж намагатися описати симптоми словами.

"Ми сподіваємось, що додаток надасть доступ до правдивої інформації, щоб можна було ухвалити обґрунтоване рішення щодо подальших дій", — пояснюють у компанії, але наголошують, що їхній інструмент не є медичною діагностикою та не може замінити візит до дерматолога.

У додатку треба зробити три знімки шкіри, волосся чи нігтів із різних сторін. Потім відповісти на запитання, наприклад, про тип шкіри, інші симптоми, як давно виникла проблема тощо. Додаток запропонує перелік захворювань, які, ймовірно, можуть бути причиною. Штучний інтелект може розпізнати 288 станів шкіри, нігтів та волосся.

2019-го Google представив алгоритм, який може розпізнавати 26 шкірних захворювань. Ця розробка і стала основою вдосконаленого додатка. Його протестували на приблизно 1 тис. зображеннях дерматологічних проблем, тож алгоритм визначає три найімовірніші варіанти. Google заявляє, що у 84% випадків один із трьох варіантів, які система пропонує, є правильним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суха шкіра свідчить про високий цукор в організмі

Канадські фахівці зі сфери молекулярної біології розробили вакцину проти коронавірусу рослинного походження. Дослідження показали, що вона не викликає суттєвих побічних ефектів.

Зараз ви читаєте новину «Google створив додаток для виявлення шкірних захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі