пʼятниця, 06 листопада 2015 11:30

Головний біль навколо очей і лоба: причини

Головний біль навколо очей і лоба: причини
фото: ilive.com.ua

Біль в області скроні, лоба або очей хоча б кілька разів траплялася практично у кожної людини. Когось головний біль турбує тільки пару раз на рік. Лікарі кажуть, що це в основному від перевтоми, зміни погоди або невеликого стресу.

Але є багато людей, яких турбує головний біль щотижня і навіть щодня. Тоді цей симптом вимагає негайного звернення до лікаря.

Головний біль в області очей і лоба

Головний біль в області очей - явище дуже поширене. Особливо серед тих, кому по роботі доводиться постійно напружувати зір. Причина такого болю криється в прямому зв'язку між очима і мозком. Очі, по суті, є продовженням мозку, і взаємопов'язані вони завдяки зоровим трактам. Крім того, оболонка мозку і очних яблук має безліч нервових закінчень. Ось чому больові імпульси, які з'являються в області мозку, можуть спокійно поширитися і на очні больові рецептори і далі - на ділянку перенісся і чола. Біль, який "віддає" на очі і лоб, часто бувають обумовлені перевтомою, мігренню, підвищенням внутрішньочерепного тиску, гематомою, судинною аневризмою.

Головний біль у скронях

Зазвичай, коли виникає головний біль у скронях, мало хто замислюється про природу його походження. Перше бажання людини — якнайшвидше зняти больові відчуття. І найчастіше для цього використовуються болезаспокійливі засоби. Проте спровокувати біль у скронях можуть серйозні проблеми головного мозку, від яких не позбутися тільки таблетками від голови. Можливо, біль у скронях викликаний більш серйозною проблемою, наприклад, гіпертонічним кризом. При підозрі на ця хвороба необхідно виміряти артеріальний тиск. Якщо воно на 30-40 одиниць перевищує нормальне, слід звернутися до лікаря як можна швидше. Якщо розбіжність ще більша, то необхідно викликати швидку допомогу. Також серед причин такого болю виділяють психогенні чинники, судинні патології, невралгічні хвороби, застуду і стоматологічні проблеми.

Головний біль в області очей і лоба, а також головний біль у скронях, можуть бути симптомом цілого ряду проблем. Але все ж, у більшості випадків, вони з'являються при перевтомі, недосипанні, перебуванні в шумному або задушливому приміщенні. У цьому випадку лікувати її цілеспрямовано немає необхідності, досить прибрати дратівливий чинник.

Зараз ви читаєте новину «Головний біль навколо очей і лоба: причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі