четвер, 26 листопада 2020 11:32

Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят

Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят
Ходіння один до одного в гості викликає найбільший ризик інфікування. Фото: mpmo.ru

Новорічні свята і відкриття ялинок у містах можуть призвести до різкого збільшення кількості хворих на коронавірус.

У такому разі необхідно вжити спеціальних заходів, аби люди не створювали натовпи та менше перебували в закритих приміщеннях, говорить епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк у коментарі ТСН.

"Як ми пам'ятаємо, вірус передається в основному крапельним шляхом, тому спілкування на вулиці, на свіжому повітрі не несе таких великих ризиків для зараження, як спілкування в закритих приміщеннях, зокрема в магазинах, де, найімовірніше, буде багато людей. Тому чудовою ініціативою є скасування фудкортів. Це скоротить контакти, час перебування на одному місці великої кількості людей в тих же наметах або під навісами", - пояснила Сояк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов зробив важливу заяву про вакцинування від Covid-19

Звичайні прогулянки на вулиці й походи на каток не несуть великих ризиків, тому що люди на досить великій відстані один від одного. Водночас лікарка стурбована майбутніми походами в гості під час свят.

"Але, на жаль, це країна контролювати ніяк не може, тому залишається сподіватися на відповідальність кожної людини за свою сім'ю, тому що якраз таке перебування один в одного в гостях - більш ризиковане, ніж просто похід на ялинку. Ходіння один до одного в гості викликає найбільший ризик інфікування", - сказала експертка.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 15 331. Із них дітей – 659, медпрацівників – 606. Загалом, станом на ранок 26 листопада, маємо 677 189 лабораторно підтверджених випадків Covid-19

Зараз ви читаєте новину «Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі