середа, 15 липня 2020 07:16

Covid -19 може перетворитися на звичайну вірусну інфекцію - епідеміолог сказав, коли

Covid -19 може перетворитися на звичайну вірусну інфекцію - епідеміолог сказав, коли
У жовтні Covid може перетворитися на звичайну вірусну інфекцію. Фото: pixabay.com

Уже в жовтні цього року коронавірус може перетворитися на звичайну респіраторну вірусну інфекцію.

Імунітет до Covid -19 буде нестійким – лише на 3-4 місяці, Такий прогноз озвучив начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в місті Києві, лікар-епідеміолог Олег Рубан, передає "Обозреватель".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина БЦЖ допомагає легше переносити Covid-19 - результати дослідження

За оцінками лікаря, зараз в Україні на коронавірус перехворіло близько 10-15% населення. Для створення колективного імунітету "зі збудником має зустрітися, а не перехворіти, 70-80% населення". За оцінками Рубана, на це може знадобитися близько 1,5 року.

Поточні показники захворюваності в Києві він назвав "стабільно високими", але зазначив, що кількість зареєстрованих випадків напряму залежить від кількості проведених тестів, яка суттєво збільшилася.

На думку Рубана, в ситуації, що склалася, основну увагу слід надавати контактним особам – їх своєчасному виявленню, масовому дослідженню та ізолюванню.

В Україні, за останніми даними, 54 771 лабораторно підтверджених випадків Covid -19. Від початку пандемії померло 1 412 людей. Одужали - 27 154.

Зараз ви читаєте новину «Covid -19 може перетворитися на звичайну вірусну інфекцію - епідеміолог сказав, коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі