пʼятниця, 06 липня 2018 09:39

Чотири міфи про біль у спині спростувала Супрун

Чотири міфи про біль у спині спростувала Супрун
Супрун спростувала нові міфи. Фото: Главновости

Піковий вік виникнення болю у спині припадає на 35-55 років. Навколо цієї теми існує величезна кількість міфів і спекуляцій, вважає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Переконання у необхідності прийому хондропротекторів при болю в спині - перший міф.

"Насправді ж, хондропротектори - це лікарські препарати, які начебто стимулюють процеси регенерації хрящової тканини і уповільнюють її подальшу дегенерацію. Прийом хондропротекторів під час болю в спині (як і при інших проблемах) - марна трата грошей. Не існує ніяких досліджень, які доводять їхню ефективність", – йдеться у дописі Супрун у Facebook.

Другий міф - для лікування болю в спині обов'язково потрібні уколи або крапельниці.

"Насправді, ін'єкції можуть бути болісними і супроводжуватися ускладненнями. А лікування крапельницями взагалі не має ніякого наукового обґрунтування. Якщо все-таки потрібні препарати для усунення болю, то цілком достатньо прийому таблетованих форм. Ефект при цьому точно такий же, як і від уколів. При цьому таблетовані форми препаратів набагато дешевші", – написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати тривожність - поради від Уляни Супрун

Думка "Якщо у мене болить спина вже у молодому віці, то що ж буде зі мною до старості?" - третій міф.

"Факт: Насправді, піковий вік виникнення болю у спині припадає на 35-55 років. Після 55 років його поширеність починає знижуватися, особливо це стосується болю, джерелом якого є міжхребцеві диски", – прокоментувала в.о. міністра охорони здоров'я.

Четвертим міфом є пов'язування болю в спині із поганою поставою.

"Погана постава також не може бути причиною виникнення болю. Багато людей, мають "погану" поставу, проте не страждають від болю. У той же час зустрічаються пацієнти з гарною поставою, які відчувають сильний біль. Ми всі різні, тому не існує універсальної "ідеальної" постави. Насправді, відсутність активності веде до дискомфорту і появи болю в спині!" – пояснила вона.

В Україні наклали тимчасову заборону на застосування і реалізацію антибактеріального препарату офлоксин.

Зараз ви читаєте новину «Чотири міфи про біль у спині спростувала Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі