неділя, 09 травня 2021 09:05

Чому небезпечно приймати душ щодня

  Надто часте миття змиває корисні бактерії і робить шкіру сухою
Надто часте миття змиває корисні бактерії і робить шкіру сухою

Щоденне прийняття душу небезпечне для шкіри і здоров'я. Фахівці розповіли, що щоденний душ може бути небезпечний для здоров'я людини.

Відповідно до твердження експертів, на шкірі є безліч корисних бактерій, які через часті гігієнічні процедури можуть зникнути.

Доктор Кріс, який є резидентом шоу This Morning, повідомив, що існує ліпідний бар'єр, який захищає шкіру від шкідливого впливу.

Якщо під час прийняття душу використовується гаряча вода, то видаляються корисні мікроорганізми, і це викликає ускладнення. Через суху та потріскану шкіру шкідливі бактерії можуть потрапляти в організм людини, а це призводить до виникнення шкірних інфекцій і алергічних реакцій.

Використання антибактеріального мила може порушити баланс мікроорганізмів на шкірі. Через це можуть з'явитися більш стійкі до антибіотиків організмів бактерії. Відомо, що застосування антисептиків і часте миття провокують протимікробну резистентність, а також пошкодження шкірного покриву. Наукові співробітники провели експеримент, в якому взяв участь медичний персонал: у всіх була пошкоджена шкіра рук внаслідок частого миття і носіння рукавичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за шкірою навесні

З'ясувалося, вони піддавалися більшій кількості інфекцій. З цієї причини експерти зробили висновок, що при частому митті рук відбувається порушення шкірного покриву. У людини на тілі є безліч алергенів, і під час прийняття душу вони змиваються.

Однак експерти стверджують, якщо вдаватися до гігієнічної процедури кожен день, можна позбавити шкіру вологи.

Сонце - головний зовнішній ворог молодості шкіри й організму загалом. Шкіра старіє не стільки від віку, скільки передчасно внаслідок глікостаріння (від цукру) і фотостаріння (від сонця). До 80% старіння шкіри може бути пов'язано із впливом сонця. Про це розповіла косметолог і нутриціолог Яна Фоксі.

Молодість шкіри залежить від колагену, еластину й гіалуронової кислоти (ГК). Упродовж декількох годин після впливу УФ-променів у шкірі виробляються ферменти (матричні металлопротеінази), що спричиняють деградацію колагену, еластину й зменшення кількості ГК. Підсумок: в'ялість шкіри й зморшки.

Засмага - це мікроопік. Він має накопичувальний ефект і згодом може призвести до пошкодження ДНК. Це особливо небезпечно для дітей.

Накопичені мікроопіки можуть призвести до меланоми (раку шкіри). Щороку випадки виявлення меланоми зростають на 8%, що прямо пропорційно моді на засмагу.

Зараз ви читаєте новину «Чому небезпечно приймати душ щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі