середа, 06 лютого 2019 01:35

Чому кефір треба пити щодня
5

  Кефір стимулює імунітет, запобігаючи хронічній втомі та розладам в роботі нервової системи.
Кефір стимулює імунітет, запобігаючи хронічній втомі та розладам в роботі нервової системи.

Існує, принаймні, десять причин, чому варто випивати склянку кефіру щодня. Кефір відрізняється від інших кисломолочних продуктів унікальним складом, який можуть пити навіть люди з непереносимістю лактози.

На початку 20-го століття цей напій набув надзвичайної популярності після того, як вчений Ілля Мечников виявив, що жителі Кавказьких гір жили набагато довше і були здоровіші решти населення. Як виявилося, вони щодня споживали в їжу кефір, багатий пробіотиками.

Властивості і калорійність кефіру

Кефір є кисломолочним продуктом, який роблять з різних видів молока (коров'ячого, овечого). Він багатий на вітамін В12, кальцій, магній, вітаміном К, біотин, фолієву кислоту і ферменти. Крім того, кефір містить близько двох десятків корисних бактерій і грибків.

В цілому він має чудову поживну цінність. 1 стакан кефіру містить: 160 калорій, 12 г вуглеводів, 10 грам білка, 8 грам жиру, 300 мг кальцію (30 відсотків від добової норми), 100 МО вітаміну D (25% від добової норми), 500 МО вітаміну А (10% від добової норми).

Користь кефіру

1. Зміцнення імунітету

 
Кефір містить безліч з'єднань і поживних речовини, таких як біотин і фолієва кислота, які підштовхують імунну систему і захищають ваші клітини.

В кефірі є велика кількість пробіотиків, які захищають організм від шкідливих бактерій, таких як сальмонела і кишкова паличка. Бактерії в цьому напої регулюють імунітет, пригнічуючи зростання небажаних "гостей". Тільки в кефірі міститься ще одна потужна речовина - нерозчинний полісахарид - кефіран, який має протимікробні властивості і допомагає боротися з кандидозом.

2. Міцні кістки

Остеопороз розвивається в організмі при нестачі кальцію, який необхідний для кісток. Кефір, зроблений з цільного молока, відрізняється високим вмістом кальцію. Також він містить біоактивні речовини, які допомагають всмоктуванню кальцію в організмі і зупиняє деформацію кісток. В кефірі є вітамін К2, який значно поліпшує стан кісток, їх щільність і всмоктування кальцію.

3. Боротьба з раком

 

Рак виникає, коли в організмі починають безконтрольно рости аномальні клітини. Кефір може ефективно боротися з поширенням небезпечних клітин. З'єднання, знайдене в цей кисломолочний напій, допомагає раковим клітинам в шлунку самознищуватися.

Кефір має великий антиканцерогенний ефект. Він уповільнює зростання ранніх пухлин і перетворення неканцерогенних в канцерогенні. Дослідження показують, що кефір знижує кількість клітин раку грудей на 56%.

4. Поліпшення травлення

Якщо ви будете пити кефір щодня, то кількість корисних бактерій у вашому кишечнику виросте, і це значно поліпшить травлення. Кефір дозволяє відновити рівновагу і бореться з такими хворобами як синдром роздратованого кишечника, виразки і хвороба Крона. Цей напій - справжній порятунок після прийому антибіотиків, він відновлює мікрофлору кишечника. Допоможе він і відновитися після діареї та інших шлунково-кишкових розладів, викликаних прийомом ліків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти хибно вважають корисними

5. Менше алергій

Різні форми алергій і астми пов'язані із запальними процесами в нашому тілі. Кефір зменшує кількість запальних клітин, які порушують роботу дихальних шляхів і викликають скупчення слизу. Живі організми, присутні в кефірі, допомагають імунній системі природним шляхом придушувати алергічну реакцію.

6. Красива шкіра

 

Коли кишечник нездоровий, він посилає сигнали нашій шкірі, що порушує її природний баланс і викликає такі проблеми, як прищі, псоріаз, висип і екзема.

Кефір допомагає збільшити кількість корисних бактерій і привести в рівновагу стан шкіри. Також він є відмінним засобом при опіках і висипах. Речовина кефіран в цьому напої захищає сполучні тканини, покращує стан шкіри і прискорює її загоєння.

7.Допомога при непереносимості лактози

Багато людей не переносять молочні продукти, бо у них виникає побічна реакція на лактозу - молочний цукор, який активний при перетравленні. У той же час кефір допомагає розщепити лактозу до молочної кислоти, полегшуючи перетравлення.

Крім того, в кефірі велика різноманітність бактерій і поживних речовин, деякі з яких зустрічаються тільки в цьому напої, що допомагає позбутися всієї лактози в молочних продуктах.

8. Захист серця і судин

Підвищений холестерин - одна з основних причин інфаркту та інсульту, які виникають при звуженні кровоносних судин.

Хоча молочні продукти зазвичай не рекомендують при підвищеному холестерині, але кефір знижує рівень ліпідів в крові і шкідливих жирних кислот, які впливають на рівень холестерину. Речовина кефіран сприяє зниженню артеріального тиску і допомагає при тахікардії і гіпертрофії серця.

9. Схуднення

 

Кефір використовується як одне з найбільш популярних засобів для схуднення. Цей кисломолочний напій містить пептиди, які зменшують скупчення жиру і розщеплюють жирні кислоти у тих, хто страждає від надлишкової маси тіла.

Кефір показав хороші результати під час 8-ми тижневого дослідження у жінок, що страждали від зайвої ваги і ожиріння. Результатом споживання цього продукту стало зниження ваги, індексу маси тіла і розміру талії.

10. Профілактика розвитку карієсу

Кефір містить жиророзчинні вітаміни А, D і К2. Це ідеальне поєднання поживних речовин для здорових зубів. Крім того, кефір пригнічує ріст бактерій Стрептокок мутанс, які викликають карієс.

Надмірне вживання кефіру протипоказано людям з порушеннями роботи шлунка, пов'язаної з високою кислотністю шлункового соку, виразках, панкреатиті, хронічній діареї і алергії. Не рекомендується давати дітям до 8 місяців. Також вживання великої кількості кефіру (більше одного літра в день) дітьми від 8 місяців до 3 років може стати причиною рахіту, ламкості кісток і неправильного розвитку суглобів. Не рекомендується кефір вагітним жінкам і годуючим матерям, через вміст етилового спирту. Добова норма кефіру для дітей – 100-200 мл, для дорослих не повинна перевищувати 400-500 мл.

Зараз ви читаєте новину «Чому кефір треба пити щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі