середа, 01 серпня 2018 15:36

Чоловік втратив обидві ноги й руки через те, що його лизнув собака

Автор: dailymail.co.uk
  Грег Мантеуфель
Грег Мантеуфель
48-річному Грегу Мантеуфелю лікарям довелося ампутувати всі 4 кінцівки через інфекцію. Заразився нею чоловік від своєї собаки, яка всього лиш лизнула свого господаря.

Специфічних симптомів у Грега не було: усі прояви нагадували звичайний грип. Однак згодом на руках і ногах чоловіка почали проступати синці. Пише відоме британське видання Dailymail.

Як пояснили лікарі, до погіршення стану призвело подальше розповсюдження інфекції по всьому тілу і, як наслідок, розвиток сепсису. Оскільки на той час уже почали руйнуватися м'які тканини кінцівок, ампутація стала неминучою: ноги лікарям довелося ампутувати до колін, а руки — до середини передпліччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через укус комахи молодій жінці ампутують ногу

Аналіз показав, що призвела до таких наслідків capnocytophaga canimorsus — бактерія, яка міститься в слині здорових собак і котів. Як засвідчило нещодавнє дослідження, носіями є більше половини домашніх улюбленців: серед собак — 69%, серед котів — 54%.

Передається людині під час безпосереднього контакту з твариною. Вхідними "воротами" для цієї бактерії є не лише відкрита рана: проникнути в організм вона здатна навіть через непошкоджену шкіру.

За словами медиків, у більшості інфікованих людей жодних симптомів не проявляється завдяки міцній імунній системі. Організм Грега теж намагався самостійно побороти інфекцію, але не зміг.

Нині чоловік почувається значно краще. Його родина вже розпочала збирати гроші на протези.

Раніше розповіли про чоловіка з ампутованими руками й ногами, який після тривалої боротьби зі смертю повністю змінив своє ставлення до життя. Кінцівки він утратив через інфекцію, яка починалася як звичайна застуда. Підступна хвороба привела чоловіка в реанімацію. Стан був настільки важким, що лікарі не мали жодної надії на можливість порятунку свого пацієнта й збиралися від'єднувати його від апарату життєзабезпечення.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік втратив обидві ноги й руки через те, що його лизнув собака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі