четвер, 06 серпня 2020 02:28

Чим правильно закушувати: назвали правила подачі вина

Чим правильно закушувати: назвали правила подачі вина
Червоне вино подають з ковбасою. Фото: amwine.ru

Щоб розкрити смак вина, потрібно подавати його з правильними закусками. Існує кілька основних правил щодо них.

Необхідно пам'ятати про те, що смак, букет і міцність напою повинні врівноважувати особливості страви і гармоніювати з нею.

Існує також загальне правило підбору вин до їжі. Вишукані страви вимагають простих вин, які сприяють засвоєнню їжі, а напої зі складним ароматом і смаком – звичайної їжі.

Білі і рожеві сухі вина смакують:

морепродукти;

м'ясо птиці;

ковбаси;

ніжні сири.

Білі і рожеві напівсухі та десертні вина:

гострі сири;

десертні страви.

Червоні вина (міцність до 11,5%):

біле і червоне м'ясо;

дичина;

ніжні сири;

ковбаса;

риба.

Білі десертні вина:

ідеально поєднуються з паштетом із гусячої печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $2 млн за пляшку: "напій вдів" святкує день народження

Що не варто поєднувати з вином:

Кава

Кориця

Цитрусові

Ваніль

Шоколад

Жирна риба

Копченості

Супи

Найпоширенішою формою келиха для вина, є яйцеподібна або у формі тюльпана на тонкій ніжці. Келих з тюльпаноподібною формою затримує в собі весь ароматний букет. Так ви можете довше насолодитися його дивовижним смаком.

Шампанські вина завжди п'ють із спеціальних келихів витягнутої форми. У вигляді конуса на високій ніжці. У таких келихах ігристі вина довго грають. Краще, якщо келих вмістить в себе від ста до ста двадцяти грамів напою.

Біле вино повинно бути низької температури - 10 або 12 градусів, червоні столові трохи тепліші до 18-ти градусів.

Вина і коньяки практично кімнатної температури - до 20-ти, десертні - середньої температури - до 16-ти, шампанське прийнято подавати холодним - до 10-ти градусів.

В Україні за 2 роки горілка подорожчала на 12%. У червні 2020-го пляшка 0,5 л коштувала у середньому 92,13 грн, 2018-го - 81,9 грн.

На 11% подорожчало вино. Ціна з 60,4 грн за пляшку 0,75 л у червні 2018-го зросла до 67,1 грн у червні 2020 року, передає Держстат.

Зараз ви читаєте новину «Чим правильно закушувати: назвали правила подачі вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі