понеділок, 08 травня 2017 05:28

Чим небезпечний маринований шашлик із супермаркету

Чим небезпечний маринований шашлик із супермаркету
Лікарі не радять маринувати м'ясо в майонезі. Фото: Shefkuhar.com.ua

Для маринування шашлику супермаркети часто використовують м'ясо, яке вже втратило товарний вигляд, а також обрізки. Маринадом перебивають неприємний запах.

"М'ясні продукти відносяться до категорії підвищеного ризику, при їх приготуванні обов'язково суворе дотримання чистоти і гігієнічних норм. А ручатися за те, що продавці сумлінно поставилися до своїх обов'язків, ніхто не може", - розповіла ГолосUA лікар-дієтолог Ірина Морозова.

"Маринують не тільки філейне м'ясо, а й м'ясні обрізки з прожилками. Час прожарювання тоді виходить різний. Одне - згорить, інше - сире. Пережарене м'ясо - джерело канцерогенів, які ведуть до ряду найнебезпечніших захворювань і сприяють виникненню ракових клітин. Сирим м'ясом можна отруїтися чи підчепити паразитів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шашлик у Києві: назвали місця для пікніку

Експерт рекомендує не купувати м'ясо, мариноване в майонезі, з сильним запахом оцту або приправ.

"Майонез взагалі не підходить для маринадів. Він жирний і не поєднується з м'ясом. А при температурній обробці виділяє величезну кількість канцерогенів. Краще замочити шашлик в мінералці, а під час смаження додати трохи вина".

У Бориславі на Львівщині зафіксували масове отруєння людей після вживання курей-гриль.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечний маринований шашлик із супермаркету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі