четвер, 04 жовтня 2018 03:28

Чим небезпечні оральні контрацептиви

Чим небезпечні оральні контрацептиви
Оральні контрацептиви тимчасово зупиняють роботу власних статевих гормонів яєчниками. Фото: http://dytyna.pp.ua

Оральні контрацептиви зараз широко використовуються не лише як засіб для запобігання вагітності, врегулювання менструального циклу, а й для лікування акне та надмірного росту волосся. Про це пише лікарка ендокринологиня Наталія Ліберанська у своєму блозі.

Оральні контрацептиви працюють так: високі дози гормонів естрогену і прогестерону пригнічують роботу гіпофіза. Тобто вони тимчасово зупиняють роботу власних статевих гормонів яєчниками. Через це не відбувається овуляція та не настає вагітність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні пігулки можуть призвести до незапланованої вагітності

Лікарка наголошує, що вироблення власних статевих гормонів жінки, тобто естрогену, прогестерону і тестостерону, знижується. На фоні високих рівнів синтетичних естрогенів і прогестерону, рівень тестостерону виявляється знижений.

Побічні ефекти вживання контрацептивів: зниження лібідо, яскравості відчуттів від статевого акту, виникають хворобливі відчуття, сухість у статевому органі жінки. Також може знижуватися вага, м'язова маса, виникає депресія.

Проблеми, що виникають у сексуальному житті, зменшують вироблення гормону окситоцину, що відповідає за почуття любові та щастя. Лікарка зазначила, що вживання контрацептивів знижує вироблення феромонів, що роблять жінку привабливою для чоловіків.

Наталія Ліберанська наголошує, що після припинення прийому оральних контрацептивів не факт, що робота яєчників жінки відновиться. Найгірше, якщо жінка планує вагітність.

Після цього виникає діагноз – безплідність, який гінекологи, за словами лікарки, починають з ентузіазмом лікувати. Тому вона радить ставити питання гінекологам про шкоду та користь контрацептивів.

Зупиняти вибір на конкретному методі контрацепції слід у залежності від індивідуальних особливостей організму. Пропонуємо ТОП-9 найпопулярніших засобів контрацепції у відповідності до ступеню їхньої надійності в захисті проти небажаної вагітності.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечні оральні контрацептиви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі