четвер, 06 червня 2019 17:24

Через укус кліща жінку осліпило й паралізувало

Автор: dailymail.co.uk
  За 15 років, протягом яких Крістін не отримувала лікування, хвороба призвела до невідворотних змін.
За 15 років, протягом яких Крістін не отримувала лікування, хвороба призвела до невідворотних змін.

57-річна Крістін Дженінгс заразилася через укус кліща хворобою Лайма. Діагноз жінці вчасно не поставили, тому захворювання безперешкодно прогресувало.

У результаті Крістін лишилася прикутою до ліжка. Зір жінка втратила. Однак очі її все рівно болісно реагують на світло, тому перебувати вона може тільки в затемненій кімнаті. Пише відоме британське видання Dailymail.

Вкусив Крістін кліщ ще 25 років тому під час прогулянки парком. Помітила на собі комаху жінка того ж вечора.

"Я запанікувала. Зрозуміла, що це кліщ. Він був дуже маленьким. Наполовину вліз мені під шкіру. Спробувала його витягти. І це було найгірше, що я могла зробити, адже вирвати вдалося тільки ту частину, що стирчала назовні. Голова кліща так і лишилася під шкірою", — згадує Крістін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичній лікарні відмовилися витягти з дитини кліща

Те, що частину комахи так і не вдалося витягнути, жінка виявила лише через 3 роки. Тоді звернулася до лікарні. Медики видалили рештки й запевнили, що немає причин турбуватися. На той час Крістін уже страждала на мігрень і біль у суглобах, мала підозрілий висип на шкірі. Однак лікарям повірила. Через 4 роки в неї паралізувало ліву сторону тіла. Ще через 2 почав погіршуватися зір. Медики приписували жінці безліч різних діагнозів — від артриту й розсіяного склерозу до стригучого лишая. Точного діагнозу так і не могли поставити. Припущення Крістін щодо хвороби Лайма відхиляли. Так тривало протягом 14 років.

"Лікарі списували все на старість, хоча мені ще не виповнилося й 40-а років. За той час у мене трапилося 7 інсультів і 3 крововиливи в мозок", — каже жінка.

Наявність хвороби Лайма в Крістін підтвердили. Однак за ті 15 років, протягом яких жінка не отримувала лікування, хвороба призвела до значного пошкодження мозку. Зміни лишилися незворотними.

Хвороба Лайма — це бактеріальна інфекція, яку розносять заражені кліщі. Якщо її не лікувати, уражає суглоби, серце й нервову систему. На перших стадіях протікає практично непомітно. Дає про себе знати вже після того, як стає хронічною.

Зараз ви читаєте новину «Через укус кліща жінку осліпило й паралізувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі