вівторок, 31 жовтня 2017 14:00

Ангіну треба лікувати не содою, а оцтом - терапевт

Ангіну треба лікувати не содою, а оцтом - терапевт
Ангіну лікують полосканням яблучним оцтом Фото: nezhit.pp.ua

Біль у горлі є головною ознакою появи ангіни. Потім в роті з'являються ще білі гнійники. Про дієві методи лікування цієї інфекції розповіла столичний терапевт Альбіна Сич.

"Сода в людей перший засіб для полоскання горла. Вона знезаражує слизову рота при інфекційних запаленнях ротоглотки. Але краще замінити її на яблучний оцет. Він також пригнічує активність патогенних бактерій, але чинить м'якшу дію на горло. Також пришвидшує відходження мокротиння, загоює незначні пошкодження слизової. Содовое полоскання зволожує, розм'якшує, усуває скупчення в'язкого слизу при запаленні," - говорить лікар

Радить розбавити його наполовину теплою водою. Корисно пити більше рідини. Це знизить температуру й виведе з організму токсини. Вживати некислі соки, ки­сіль, теплий трав'яний чай чи молоко.

Ангіна — гостре інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Від застуди відрізняється болем у горлі при ковтанні, ломотою в попереку і суглобах. Температура у хворого підвищується до +39...40°С. Людина дуже пітніє, припухають і червоніють мигдалини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, які вбережуть від застуди

Крім полоскання хворий має приймати антибіотики, які вбивають хвороботворні бактерії. Без них з ангіною не справитись. Високу температуру збивати жарознижуювальними — парацетамолом або ібупрофеном. Хворий одужує за тиждень.

Після одужання людина має здати аналіз крові та сечі. Переконатися, що хвороба не дала ускладнень. Може спровокувати запалення нирок, отит, ревматизм, болі в серці.

Зараз ви читаєте новину «Ангіну треба лікувати не содою, а оцтом - терапевт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі