четвер, 06 серпня 2020 14:27

Яких правил слід дотримуватися, перед тим як здавати ПЛР-тест

Здавати ПЛР-тести для виявлення коронавірусу Центр громадського здоров'я України рекомендує вранці.

Людина має бути після нічного сну, повідомляє ЦГЗ у Facebook.

Також за шість годин до тесту не рекомендують вживати лікарські засоби для зрошення ротової порожнини і використовувати препарати для розсмоктування, а за три-чотири години до тестування не слід чистити зуби, жувати гумку, їсти й пити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аеропорту робитимуть точні тести на Covid-19

Автор: Центр громадського здоров'я
  Алгоритм дій, який слід дотримуватись перед здачею ПЛР-тесту
Алгоритм дій, який слід дотримуватись перед здачею ПЛР-тесту

ПЛР-дослідження показує наявність чи відсутність в організмі людини ДНК або РНК вірусу.

За даними ЦГЗ, в Україні на цей час загалом провели 1 116 641 дослідження методом ПЛР. Минулої доби цим методом дослідили 17 976 зразків.

Матеріал для дослідження відбирають медичні працівники або представники мобільних медичних бригад. Вони обов'язково мають бути в засобах індивідуального захисту.

За останню добу в Україні виявили 1318 нових хворих на коронавірус. Це найбільше від початку епідемії у країні. Попередній антирекорд зафіксували напередодні, тоді нарахували 1271 хворого. Інший антирекорд фіксували 30 липня - 1197 недужих. На ранок 6 серпня у країні 76 808 лабораторно підтверджених випадків Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Яких правил слід дотримуватися, перед тим як здавати ПЛР-тест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі