пʼятниця, 17 січня 2020 03:28

Які хвороби лікує лимон

Які хвороби лікує лимон
Завдяки лимонній кислоті знищуються бактерії, а ефірні масла лимона заспокоюють слизову оболонку горла і порожнини рота. Фото:novadoba.com.ua

Часто хвороби можна вилікувати звичайними підручними продуктами.

Наприклад, лимон, який має багато корисних вітамінів і речовин, може полегшити симптоми деяких недуг і знизити джерела їхнього запалення, пишуть "Коментарі".

Якщо болить горло

Завдяки лимонній кислоті знищуються бактерії, а ефірні масла лимона заспокоюють слизову оболонку горла і порожнини рота. Якщо хвороба тільки починається, то треба з'їсти лимон зі шкіркою. Впродовж дня треба пити лимонний сік, розведений з водою. Цей метод стане хорошою альтернативою таблеткам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притуплення голоду та омолодження: назвали дію натурального чаю

Якщо бронхіт

Цю хворобу також можна лікувати завдяки лимону. Для цього треба змішати сік лимона і тертий хрін, і приймати по одній чайній ложці кілька разів на день. Після прийому суміші потрібно пів години не їсти і не пити.

Якщо нудить

Лимон є чудовим засобом від нудоти, тому його часто рекомендують вагітним при токсикозі. Можна покласти шматок лимона в рот і почекати кілька хвилин або випити сік лимона, змішаний з чайною ложкою соди.

Якщо гепатит

Людям з гепатитом рекомендують пити воду з лимонним соком щодня. Лимон треба почистити, розрізати навпіл, залити одну половинку окропом і залишити настоюватися протягом 12 годин. Необхідно раз в день випивати один стакан такого напою на голодний шлунок.

В 200 г мандаринів 14% денної потреби в розчинній клітковині. В цій же кількості 87% денної потреби у вітаміні С, третина денної потреби в каротиноїдах, і 7% від необхідної кількості кальцію, а також магній, залізо і калій. Краще їсти не всі мандарини за раз, аби рівень глюкози крові сильно не підвищувався.

Зараз ви читаєте новину «Які хвороби лікує лимон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі