субота, 31 серпня 2019 23:46

Як визначити, на що в людини є алергія

Як визначити, на що в людини є алергія

Наявність та тип алергії визначає аналіз на імуноглобулін Е і алергоскрінінг. Також потрібно здати маркер перехресної реакції. Бо в людини може бути алергія не тільки на пилок певної рослини, а й на хлібобулочні вироби. За результатами, алерголог чи пульмонолог призначить протиалергійні препарати.

Про це розповідає Євген Симонець, столичний пульмонолог.

Алергія — це реакція організму на чужорідний білок. Може передаватися спадково чи виникати самостійно. Проявляється вона висипанням на шкірі чи закладеним носом. Часто на алерген реагує тільки слизова дихальних шляхів. Виникає задишка й кашель. Очі червоніють і сльозяться.

Така реакція виникає на пилок жита і пшениці. Лікар призначив дитині робити два тижні інгаляції та ректальні свічки. Потім шість місяців приймати жувальні таблетки проти алергії.

"Кількість хворих на такий різновид алергії щороку зростає. Збільшується кількість алергенів, і люди мають усе нижчий імунітет. Це підступні рослини, бо їх пилок розсіюється на десятки кілометрів. Він легкий. Пилок із поля поблизу Вишгорода може викликати алергію в людей, які гуляють Хрещатиком", - говорить лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вранці чи вночі: коли жінці найкорисніше займатися сексом

Разом зі злаковими рослинами цвітуть колоскові трави. Реакція на них така сама. Наприкінці літа виникає алергія на полин і амброзію.

Школяреві не так важливий перекус, як сніданок. Його не можна пропускати. Сніданок варто збагатити вуглеводами, що сприяють активній роботі мозку. На столі мають бути борошняні вироби, каші та фрукти.

Краще давати яблука. Вони багаті на пектин, сприяють утворенню нових клітин мозку.

Зараз ви читаєте новину «Як визначити, на що в людини є алергія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі