четвер, 22 квітня 2021 15:39

Як вилікувати алергію на весняне цвітіння рослин: назвали два способи

Як вилікувати алергію на весняне цвітіння рослин: назвали два способи
Якщо коштів на лікування немає призначають препарати, які полегшують перебіг алергії. Фото: Photo by cottonbro from Pexels

Вилікувати алергію на цвітіння рослин можливо. Для цього пацієнтові призначають спеціальну терапію, яка триває від трьох до п'яти років. Терапія передбачає ін'єкції обов'язково під контролем лікаря. Альтернативним варіантом є пігулки чи спрей.

Про це Gazeta.ua розповіла Альона Матейчук, столична лікарка-алерголог

"Алерген-специфічна імунотерапія - це коли малі дози алергенів уводять в організм, він звикає до нього й перестає реагувати на цей алерген. Є два види алергій: передсезонна й цілорічна. Остання триває від трьох до п'яти років. Віддаю перевагу їй, бо передсезонна зменшує прояви лише на сезон, а ефект від цілорічної триває в середньому від восьми до 12 років", - сказала Матейчук.

Термін дії залежить від індивідуальних особливостей організму. Хтось позбавляється алергії все життя, а в когось може виникнути нова. Лікування ефективніше, коли недуга на ранній стадії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим надзвичайної ситуації продовжили до кінця червня

"Є два методи введення алергену в організм: під язик за допомогою спрею чи пігулок, або ін'єкції. Укол робиться раз на місяць під контролем алерголога для запобігання прояву побічних реакцій. Пігулки вживають залежно від виробника. Приблизно 8500 гривень коштує спрей на пів року. Одна ін'єкція від 1850 до 2000 гривень", - додала алерголог.

Протипоказом є вагітність, онкологічне захворювання в активній стадії, ревматологічне аутоімунне захворювання також в активній фазі тощо. Якщо коштів на таке лікування немає, призначають препарати, які полегшують перебіг алергії.

"Щодо раціону загальних правил немає. Потрібно пильно стежити за організмом і вилучати ті продукти, від яких виникають дивні й неприємні відчуття, наприклад, свербіж у роті", - розповіла Матейчук.

Деякі з субпродуктів можуть становити небезпеку. Куряча печінка містить протеїни, які спричиняють алергію, особливо в маленьких дітей. Ще її не можна їсти людям із хронічними захворюваннями нирок.

Зараз ви читаєте новину «Як вилікувати алергію на весняне цвітіння рослин: назвали два способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі