субота, 06 жовтня 2018 11:07

Як швидко зняти кровоточивість ясен

Як швидко зняти кровоточивість ясен
Кровоточивість ясен знімає відвар шавлії або ромашки Фото: centrefordentistry.com

Кровоточивість ясен знімає шавлія. Вона має потужну протизапальну, протимікробну, кровоспинну, в'яжучу і пом'якшувальну дію.

Як саме робити відвар, розповіла столичний стоматолог Олена Лещук.

"Ясна кровоточать, бо стінки судин стають тоншими. У кожного причина своя. Проте найчастіше - це дефіцит вітамінів у міжсезоння. Слід робити трав'яний відвар. Ніяких спиртових розчинів. Так ясна ще більше болітимуть, - говорить стоматолог. - Потрібно 2 ст. л. трави шавлії залити 0,5 л окропу й варити на повільному вогні 15 хв. Охолодити, процідити й полоскати рот після прийому їжі".

При фарингіті і ангіні п'ють чай з шавлії і потрібно полоскати горло відваром з нього, завдяки цьому знімається набряклість і на мигдалинах створюється свого роду плівка, що перешкоджає подальшому поширенню інфекції. Для лікування бронхіту правильно робити інгаляції з листя цієї рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили несподівані властивості червоного вина

Радить 3 ч. л. дубової кори залити склянкою води й довести до кипіння. Охолодити до кімнатної температури й процідити. Полоскати рот треба три рази на день два-три тижні поспіль, доки кровоточивість не зникне.

Ще для ясен корисна ромашка лікарська, бо має протизапальну і дезінфікуючу дію. Та й на смак приємна. Потрібно залити склянкою окропу 1 ст. л. квітів ромашки. Накрити кришкою й настоювати не менш, ніж півгодини в теплому місці. Процідити й полоскати рот після чистки зубів протягом двох тижнів.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко зняти кровоточивість ясен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі