вівторок, 23 липня 2019 01:35

Як схуднути, не дотримуючись режиму і дієт

Виявляється втрачати зайві кілограми, не дотримуючись ніякої дієти, можливо. Головне зуміти домовитися зі своїм організмом і більше не доведеться сидіти на виснажливих дієтах або відмовлятися від улюблених страв. Європейські дієтологи пропонують навчитися слухати своє тіло, саме це і стане початком вашого нового життя. Бо хто з нас не мріяв їсти від душі, ні в чому собі не відмовляючи, і при цьому худнути.

Чому мені підходить саме цей метод

 

Давно доведено, що голодування не доводить до добра. Безумовно, в перший час втрата зайвих кіло забезпечена, але, як правило, такий спосіб працює недовго, якщо звичайно, не відмовитися від їжі назовсім. Втім, такий спосіб більшості з нас не підходить, тим більше, що рано чи пізно є ризик зірватися і з надлишком повернути втрачені під час голодування кілограми. Тому новий спосіб схуднення, найкраще підходить жінкам, які не готові відмовитися від їжі остаточно, і тим більше не готові забути про улюблені страви. Крім іншого, така дієта допоможе налагодити роботу кишечника і відновити всі функції організму.

Що я їм

Перш ніж приступати до плавного і безболісного схуднення, розберіться зі своїм харчуванням, спробуйте стороннім поглядом оцінити свій раціон. Дієтологи радять: навчіться записувати те, що ви їсте, так буде простіше об'єктивно оцінити масштаб майбутньої роботи. Більше того, одного опису з'їдених продуктів недостатньо – доведеться зафіксувати, як ви їсте, з якою швидкістю, де і з ким. На перший погляд таке завдання може здатися абсурдним, але докладний опис споживаної їжі навчить вас концентруватися на тому, скільки ж ви їсте насправді.

Я концентруюся

 

Багато хто любить перекусити під час роботи або за переглядом цікавого фільму, одразу ж забуваючи про з'їдене. Але якщо ви не пам'ятаєте про з'їдені ласощі, то ваш організм засвоює все і потім віддячить вам сповна. Тому на другому етапі вам належить навчитися їсти тільки тоді, коли ви дійсно голодні. В такому випадку, ви навіть зможете дозволити собі улюблене тістечко. Але тільки завтра. До речі, таким способом вам вдасться позбавитися не тільки від зайвої ваги, але і від непотрібної тяжкості в шлунку, печії та інших наслідків денного переїдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог розповіла, чому потрібно снідати

Я не поспішаю

Ще одна порада для тих, хто бажає схуднути без дієт: чим сильніше голод, тим повільніше вам варто споживати їжу. На перший погляд завдання здається нездійсненним, але це справа звички. Навчіться ретельно пережовувати те, що ви їсте. По-перше, таким чином, істотно полегшується навантаження на ваш шлунок, а по-друге, ретельне пережовування провокує швидке насичення. Тобто ви з'їдаєте в рази менше, ніж з'їли б, ковтаючи практично не жуючи.

Це все мені?

 

Останній етап антидієтичного схуднення – психологія. Перше і найважливіше правило на цьому етапі – забути про заборони. У минуле відходять жорсткі рамки, які не дозволяли вам їсти пиріжки, улюблені десерти і салат, заправлений майонезом. Відтепер ви можете їсти все, що ви так довго відмовляли собі. Дієтологи стверджують, що калорійні продукти можна їсти протягом чотирьох днів, потім слід зробити перерву на три дні, а потім знову повернутися до улюблених страв. Правда, при цьому не можна забувати про попередні правила: вам доведеться їсти повільно, а головне – в розумних кількостях. Таким чином, небажаної повноти можна легко уникнути, якщо навчитися контролювати свій апетит.

Я слухаю своє тіло

Наше тіло подає нам сигнали, правда в ритмі робочого дня, ми нечасто прислухаємося до цих внутрішніх імпульсів. Хоча посил простий: слідуйте своїм природним потребам у харчуванні, не переїдайте. Адже від зайвої кількості споживаної їжі страждає не тільки ваша фігура, але і ваше здоров'я. Тому подібні "розмови" зі своїм тілом підуть вам на користь, розумні обмеження в їжі тільки допоможуть вам очистити організм від непотрібних і небезпечних токсинів. Крім відображення в дзеркалі, яке буде радувати вас з кожним днем все більше, ви почуватимете себе набагато краще, повернеться енергія, бадьорість і гарний настрій.

Ідея спалювання жиру під час сну може здатися неймовірно привабливою – ви спите і худнете – але нереалістичною. Та дослідження тим не менш, показують, що ті, хто спить при температурі 19°C під час сну спалювали на 7% більше калорій (а це не так вже й мало, коли нічого не робиш), ніж ті, хто відпочивали при 24°C.

Зараз ви читаєте новину «Як схуднути, не дотримуючись режиму і дієт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі