понеділок, 25 грудня 2017 18:35

Як правильно приготувати калиновий чай, щоб зміцнити імунітет

Як правильно приготувати калиновий чай, щоб зміцнити імунітет
Зміцнення імунітету: як правильно зробити калиновий чай Фото: chajikofe.ru

Калина корисна для всієї сім'ї, особливо взимку. Ягоди містять багато вітаміну С, йоду, міді й заліза. Завдяки їм зміцнюється організм, знижується температура та зникають віруси.

Як правильно пити калиновий чай для зміцнення імунітету розповіла Альбіна Сич, столичний терапевт.

Радить розминати 2 ст. л. калини й залити 0,5 л окропу. Настояти 5 хв. Додати 2 ст. л. меду та випити цю дозу протягом дня.

"У калині цілий букет вітамінів. Ягода має заспокійливі та снодійні властивості. Може ще й допомагати серцю справлятися з навантаженнями та знижувати тиск. Тому людям із низьким не варто вживати калину. Також утриматися варто і вагітним. У калині є речовини, що містять жіночі гормони. Якщо їх буде забагато в крові, то це може нашкодити дитині",- радить лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили неприємні наслідки від вживання вітамінів

У кого є можливість, то запасається ягідками сам. Зриває з куща і зв'язує гілки калини в пучки. Підвішує у веранді чи на горищі. Так збережуться до весни. Також можна зберігати ягоди в морозильній камері.

Головне — не перетирати з цукром. Так зменшується кількість корисних речовин.

В Україні за минулий тиждень на грип та застуду найбільше захворіло людей в Київській області. Про це повідомили у Центрі грипу та ГРВІ.

Найвищий показник захворюваності зареєстровано в Київській області – 838,8 на 100 тисяч населення, найменший у Тернопільській – 224,0. Найчастіше хворіли та потребували медичної допомоги в умовах стаціонару діти 0 – 4 років

Зараз ви читаєте новину «Як правильно приготувати калиновий чай, щоб зміцнити імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі