четвер, 07 грудня 2017 05:28

Як харчуватися правильно: 5 альтернатив ранковому бутерброду

Як харчуватися правильно: 5 альтернатив ранковому бутерброду
Смузі може зробити кожен сніданок різним і надзвичайно корисним. Фото: Умная еда

На сніданок не бажано вживати складні білки або жирну їжу. Ідеальний варінт для ранку - каші, проте вони можуть швидко набриднути. Тому варто мати кілька альтернативних варіантів корисного сніданку.

Мюслі. Вони менше нагадують вівсянку, бо містять багато інгредієнтів. Серед найпопулярніших - горіхи, сухофрукти, насіння, мед, свіжі фрукти та ягоди. До того ж, мюслі можна залити теплим молоком і не варити. Це збереже більше корисних речовин, пише "Народна правда".

Курячі яйця. На сніданок їх треба некруто зварити. Якщо ж готувати яєчню чи омлет - їжа перестане бути корисною. До яєць традиційно додають цільнозерновий хліб і каву.

Смузі. Можна робити на основі води, сироватки чи молока. До рідини додати велику кількість подрібнених у блендері овочів, фруктів або зелені. Потім розмішати, щоб напій став однорідним. Завдяки великій кількості компонентів, з яких готують смузі, такий сніданок щодня може бути різний.

9% кисломолочний сир. Можна брати й менш жирний. Сир змішують із йогуртом або кефіром. Також з нього готують корисні страви - запіканку, суфле, сирники, пудинг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог порадила 5 перекусів для відчуття ситості

Салат. Він не обов'язково має бути овочевим. Вранці смакуватиме фруктовий або ягідний. До основних інгредієнтів можна додати горіхи. Але снідати щоразу бажано свіжою стравою.

Для сніданку ідеально підійде молочний коктейль із розмороженою малиною, вважає дієтолог Валентина Незговорова. Готувати його швидко і легко. До того ж, такий сніданок дає багато енергії на початку дня і збагатить вітамінами й корисними елементами. Рецепт коктейлю - на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як харчуватися правильно: 5 альтернатив ранковому бутерброду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі