середа, 30 травня 2018 05:25

5 ознак, які змусять бігти до окуліста

5 ознак, які змусять бігти до окуліста
Сльозотечість або сухість є ознакою проблем із зором. Фото: turkishtimedergi.com

Подразнення очей, подвійні букви, сльозотеча або сухість - одні з найперших ознак, що вказують на проблеми із зором. Людина повинна відразу звертатися до фахівця, як тільки їх помітить.

Подразнення очей

Відбувається після довгого перебування за комп'ютером. Велика ймовірність того, що очі будуть червоніти і страждати через сухість. Почервоніння може наступити не відразу, пише opticlub.org.

Порушена різкість

Одне з частих проявів втоми очей. Розглянути що написано на екрані смартфона або предмет вдалині стає складно, доводиться напружувати зір. Пора зробити паузу в роботі і перемкнути увагу на що-небудь інше. Також може допомогти ромашковий компрес для очей.

Сльозотеча або сухість

Якщо звичні рішення у вигляді розчинів або крапель не рятують, варто звернутися до фахівця-офтальмолога.

Подвійні літери

Вид предмета втрачає звичайні обриси, а літери на моніторі двояться. Варто знайти час на відпочинок для очей. Нехай навіть такі стани наступають час від часу, в будь-якому випадку вони сигналізують про настання втоми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страшний головний біль: що з'їсти для порятунку

Хвороблива світлочутливість

Важкі повіки, "раптова" набряклість, надмірна чутливість до світла - це комплекс ознак, які також сигналізують про наявність проблеми. Якщо сюди додаються хворобливі відчуття, важливо правильно визначити їх причину. Це може зробити лікар.

Від роботи перед монітором може розвинутися комп'ютерний зоровий синдром, або КЗС. Мерехтіння екрану негативно впливає на зір, адже постійно змінює реакцію зіниць і стомлює очі. Монітори, в яких рентгенівське, інфрачервоне і ультрафіолетове випромінювання перевищують допустимі норми, можуть спровокувати ряд патологічних станів: порушення роботи серцево-судинної, нервової та ендокринної системи, катаракта, порушення роботи мозку, захворювання шкіри і запалення очей.

Зараз ви читаєте новину «5 ознак, які змусять бігти до окуліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі