понеділок, 28 січня 2013 00:00

Звіробій нейтралізує антибіотики

Черкаска 75-річна Катерина Петренко рідних і знайомих лікує травами. Після інсульту пила настої. Радить заварювати рослини окремо.

— Щоб змішувати трави, треба добре знатися на них, на своєму здоров'ї. Якщо суміш купили в аптеці, там знають, що й скільки додавати. А як лічитеся вдома, намішаєте трав і стане погано.

Гілки малини та сливи змішує при застуді, бронхіті. Слива корисна й при хворобах шлунку. Усі настої робить із розрахунку столова ложка суміші на літр води. Пити найкраще за півгодини до їди або через годину. Травами лікуються два тижні, потім на стільки ж роблять перерву. Існують рослини, які корисні жінкам, але шкодять чоловікам. Фітотерапевти застерігають, що звіробій, яким лікують депресію та пронос, шкодить чоловічим гормонам. Щоб не мати проблем із потенцією, його можна вживати лише сім днів на рік. Рослина також нейтралізує дію антибіотиків і протизаплідних таблеток.

— Корисні при хворобі яєчників нагідки, можуть зробити чоловіка імпотентом. Материнка — теж ліки для жінок. Якщо трава не підходить, то на третій день обов'язково відчуєте.

При утворенні піску в нирках радить пити настій із гілок дикої груші.

— За два тижні весь вийде. Але перед тим обов'язково треба просвітить почки, чи немає камінців більших за 2 міліметри. Буває, що треба людині пить безсмертник від печінки і щось від бронхіту. А безсмертник ні з чим не можна мішать. То треба випити спочатку одну настоянку, а через 10 хвилин іншу. Так не нашкодять.

— Лікуючись травами, треба радитися з лікарем, — застерігає столичний терапевт 34-річна Тетяна Петренко. — Настоянка з гілочок вишні ефективно розріджує кров, що корисно при різних серцево-судинних недугах. Але за три дні при виразці шлунка може відкритися кровотеча. М'ята за тривалого вживання шкодить серцю, липа — зору.

Зараз ви читаєте новину «Звіробій нейтралізує антибіотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі