четвер, 06 березня 2008 14:12

Зубний протез фіксують клеєм

Автор: фото: reuters/Rafael Marchante
  Дантист на вулиці міста Маракеш, що у Марокко, пропонує різні зубні протези
Дантист на вулиці міста Маракеш, що у Марокко, пропонує різні зубні протези

Зубні протези на акриловій основі фіксують клеєм або кремом. Якщо людина вчасно звернулася до стоматолога, лікар зможе підігнати вставну щелепу, і вона не випадатиме.

— Якщо залишився хоча б один зуб, то протез кріплять до нього, — пояснює Олена Легеза, 30 років, лікар столичної стоматологічної поліклініки у Дніпровському районі. — Якщо зубів немає — до ясен. Чим швидше прийде пацієнт, тим легше прикріпити зуб. Бо з часом кістка щелепи втягується й сідає. Горбики, що залишилися на місці зубів, згладжуються, і протез важче кріпити.

Олена Легеза каже, що додатковий фіксаж протеза слід вибирати індивідуально:

— Який саме крем чи клей краще триматиме щелепу, передбачити неможливо. Зазвичай треба перепробувати кілька. Людина вибирає той, що краще фіксує.

У приватних поліклініках Києва з"явилися новинки — протези на нейлоновій основі. Вони не потребують додаткового фіксажу. Однак для виготовлення таких потрібна спеціальна техніка. Вставну щелепу лікар та технік роблять близько двох тижнів. Попередньо знімають кілька зліпків.

Протез з акриловою основою коштує від 300 до 1000 грн, залежно від матеріалів. А з нейлоновою — від 3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Зубний протез фіксують клеєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі