середа, 23 березня 2011 04:00

Зір погіршується навесні

— Останні два тижні Діана зі школи повертається з червоними очима. Сидить на другій парті від вікна, але жаліється, що погано бачить із дошки. Особливо, коли б'є з вікна сонце. Піднімає очі — усе розпливається, — говорить 32-річна Люба Кохан, мати 10-річної Діани.

Після зими організм людини виснажений, починаються алергії на сонце, вітер і пилок. У березні та квітні шкодить пилок верби, клена, тополі, горіха. У травні — подорожника, кропиви. Улітку слід остерігатися цвіту кукурудзи та пирію.

— Основні ознаки алергії — втома очей, сльозоточивість, свербіж. Якщо симптомів не знімати, зір погіршуватиметься, — каже офтальмолог Львівської обласної лікарні Любов Кравець. — Утому очей лікують препаратами на основі чорниці. Вони зміцнюють капіляри сітківок у водіїв і людей, які постійно сидять за комп'ютером.

Лікар радить не дивитися на сонце, бо можна отримати опік центральної ділянки сітківки ока та осліпнути. Навесні треба носити сонцезахисні окуляри навіть дітям. Вони не мають пропускати ультрафіолетових променів.

Марія Крихта, 28 років, привела до окуліста свого сина 5-річного Назара. Він погано бачить на одне око. Зараз у нього загострення.

— Малий прийшов із садіка і каже, що погано бачить. Так сказав йому лікар. А я нічого не помічала. У лікарні підтвердили, що зір зіпсований. Виписали лінзи.

Третій рік поспіль у бухгалтера 29-річної Світлани Чуприни погіршується зір навесні.

— Я багато працюю за комп'ютером, може, від цього. Минулої п'ятниці, коли під час обіду вийшла в кіоск, з очей потекли сльози і все стало мутним. Офтальмолог порадив окуляри для роботи за комп'ютером і сонцезахисні — на вулицю. Сказав пропити комплекс вітамінів.

Зараз ви читаєте новину «Зір погіршується навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі