четвер, 27 листопада 2008 19:13

Володимир Урста позбувся гаймориту голодуванням

Автор: фото: Сніжана РУСИН
  Володимир Урста з міста Берегове на Закарпатті очищує організм голодуванням. Місяць п’є лише джерельну воду. Тоді матиме більше енергії, щоб побороти віруси
Володимир Урста з міста Берегове на Закарпатті очищує організм голодуванням. Місяць п’є лише джерельну воду. Тоді матиме більше енергії, щоб побороти віруси

38-річний Володимир Урста із міста Берегове Закарпатської області шість років не їсть м"яса. Раз на рік чоловік обов"язково витримує місячний піст — не вживає нічого, крім води.

У центрі Берегового в кав"ярні чоловік замовляє пляшку мінеральної води "Шаянська".

— Востаннє голодував у березні-квітні, — розповідає. — За 30 днів схуд на 21 кілограм — із 89 до 68. Раніше, коли їв м"ясо, був агресивний, а тепер відчуваю легкість по всьому тілу.

До очищення організму Володимира заохотив знайомий росіянин Борис, який живе в Будапешті. Він навчався досвіду в тибетських монахів. Їздив до них двічі.

— Борис давав мені літературу, навчав різним системам очищення організму. Сам він займається фізіотерапевтичними вправами, масажами — лікує людей.

2002 року Урста перестав уживати м"ясо.

— Це мені сподобалося. Спершу один день у тижні жив без їжі на простій воді. Останнім часом практикую очищення без води: взагалі нічого не вживаю. Від їжі в організмі накопичуються різні шкідливі мікроорганізми, під час голодування вони виходять.

Через кілька місяців Володимир спробував прожити без їжі три дні. Пізніше — три тижні, місяць.

— Найбільше хотілося їсти в перші три-чотири дні голодування, — каже чоловік. — Потім організм очистився і звик, але водночас слабнув. Крім джерельної води, не споживав абсолютно нічого. Їздив за нею в сусіднє село Хмільник — там дуже здорова вода. Допомагав організму розшлаковуватися клізмами, масажами, відвідував баню, багато гуляв на свіжому повітрі. Правда, в бані трохи паморочилося в голові.

Таке очищення ефективніше, якщо людина весь час проводить на самоті, запевняє Урста.

Уже два роки нічим не хворію

— Якщо не бачиш їжі й не спокушаєшся нею, то організм швидше й якісніше очищується. А коли ти бачиш, що хтось їсть, відчуваєш аромати їжі — це заважає зосередитися і забезпечує лише половину ефекту. В період очищення голодуючий стає енергетичним вампіром: забирає в оточуючих енергію.

На час місячного посту Володимир багато часу проводив самітником удома. Рідко відвідував родичів, роботу.

— Жалість людська під час очищення зайва, — каже Урста. — Коли ти худнеш — усі звертають на тебе увагу й розпитують, що сталося. Тому я мало бував на людях.

Виходив із голоду Урста стільки ж, скільки й очищувався — 30 днів.

— Починав вертатися до звичного способу життя соками. Вживав тільки натуральні власного приготування: яблучні, морквяні. Розводив їх наполовину з водою. А страви не солив, інакше на ранок наступного дня під очима з"являлися мішки. Споживав овочеві супи, каші, бульйони.

Урста переконує, що голодуванням вилікував гайморит.

— Уже два роки нічим не хворію. Будь-яка вірусна інфекція помирає в організмі від голодування. Щойно відчуваю, що з"явився насморк — перестаю їсти. Організм має більше енергії, щоб боротися з вірусом.

У щоденному раціоні Володимира — гречана, вівсяна, пшенична, рисова каші, овочі, фрукти, яйця.

— Дружина готує мені каші з цибулькою на оливковій олії або олії з гарбузових зернят. Олію купую виключно в Угорщині, бо те, що в нас продають, неякісне. Магазинних напівфабрикатів їм мало, бо там багато консервантів. Інколи балую себе шоколадом, люблю рибу, червоне вино, картоплю, зрідка їм хліб.

Часом Володимир Урста готує вівсяні коржики.

— Перемелюю на м"ясорубку вівсяні пластівці, заливаю їх водою та запікаю в сковорідці. Виходить щось схоже на хліб.

Дружина Мар"яна та донька Анна-Марія систему очищення Володимира не підтримують.

— Спершу жінка пробувала постити, але закинула, — знизує плечима.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Урста позбувся гаймориту голодуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі