четвер, 15 жовтня 2009 18:53

Внутрішня чистота — запорука здоров"я

Уявіть собі будинок, у якому 30 років не прибирали: не виносили сміття, не викидали непотребу, не робили вологого прибирання й жодного разу не провітрювали. Вам було би приємно жити в такому домі? А от якщо ми підтримуємо порядок в оселі, то вона служитиме на радість нам ще довго.

Наш організм — це ніби будинок, він також потребує догляду і турботи. "Чистота — запорука здоров"я!" Це відома приказка. Щодня з допомогою засобів особистої гігієни ми дбаємо про своє тіло. Але не треба забувати про внутрішнє середовище, яке складається з органів, тканин і міжклітинного простору.

Вживання продуктів, що містять харчові барвники, стабілізатори, консерванти, а ще несприятлива екологія, наслідки прийому ліків, шкідливі звички, незбалансований раціон харчування тощо з часом призводять до накопичування в організмі токсичних речовин, які ми зазвичай називаємо шлаками. Як свідчать медичні дослідження, причиною розвитку основних захворювань — цукрового діабету, вегетосудинної дистонії, атеросклерозу, стенокардії, онкологічних недуг, синдрому хронічної втоми, імунодефіциту і таке інше — є наростання зашлакованості організму, невміння своєчасно позбутися цього небезпечного і шкідливого "вантажу". Зі здорового організму ці продукти виводять органи виділення. Однак за наявності перелічених чинників проникнення токсичних речовин  перевищує їх виділення, що призводить до зашлакованості. Треба зазначити, що навіть за умов здорового харчування та способу життя організм виробляє  шкідливі продукти життєдіяльності. З часом вони накопичуються, оскільки з віком уповільнюється процес їх виведення. Ці речовини скупчуються всередині клітин і в міжклітинному просторі.

Регулювати та посилювати здатність організму до очищення можна з допомогою лікарських трав і повноцінного фізіологічного харчування. Біологічно активні речовини, проникають усередину кожної клітини, де ліквідують дефіцит компонентів, необхідних для нормального обміну речовин і нормалізації клітинної функції. Через це токсини та шкідливі продукти життєдіяльності залишають клітину, потрапляють у кров"яне русло. Їх підхоплюють органи виділення й виводять з організму.

Саме тому необхідним є системне очищення організму, яке полягає в регулярному позбавленні клітин і всього організму шлаків, отрути й постійному наповненні їх поживними речовинами. Процес очищення  відбувається на клітинному рівні. Воно має тривати не менше трьох місяців, щоб очищені клітини внаслідок поділу дали генетично повноцінне потомство. Клітини нашого організму "живуть" від кількох хвилин до кількох тижнів, і тому потрібний досить тривалий час, аби вони очистилися, "одужали" й, оновлені, вже могли розмножуватися. Як результат — нормалізується обмін речовин, поліпшується стан здоров"я.

Всесвітня організація охорони здоров"я розрізняє сім ступенів зашлакованості організму:

1 ступінь (найлегший) — відчувається лише загальна втома.

2 ступінь — з"являються ще й головні болі, ломота, поганий запах із рота.

3 ступінь — різноманітні виділення алергічного характеру ("білі", нічний енурез).

4 ступінь — відкладення, кісти яєчників, доброякісні пухлини, каміння, мастопатія, ліпоми, поліпи.

5 ступінь — хвороби з деформацією органів: ревматизм, поліартрит, остеопороз, хвороба Бехтєрєва.

6 ступінь — органічні недуги нервової системи, зокрема паралічі, розсіяний склероз, хвороба Паркінсона.

7 ступінь — хвороби розкладу органів, рак. Протираковий захист не діє передусім через зашлакованість кишківника.

Переглянувши цей перелік, ви визначите, наскільки чисто у вашому "будинку" й чи не варто почати "прибирання".

Зараз ви читаєте новину «Внутрішня чистота — запорука здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі