четвер, 19 лютого 2009 18:08

Власний фітнес-центр... під диваном

Тренажер "Жимфлекстор", здатний поміститися в рюкзаку, не гірше громіздких залізних побратимів допомагає підкачати всі групи м"язів.

Як кажуть, готуй сани влітку, а фігуру до пляжного сезону — узимку. Саме час підкачати м"язи й надбати гарної форми. От тільки не хочеться добиратися до фітнес-центру темними морозними вечорами. Навіть якщо пощастить знайти щось підходяще "за рогом". А якщо дорога займає більше часу, ніж тренування? Виходить, варто обладнати спортзал у своїй оселі.

Переваг у використанні домашнього тренажерного центру безліч. Наприклад, не доведеться комплексувати, порівнюючи себе з більш "просунутими", натренованими або молодими. Завжди можна викроїти час — навіть у коротких проміжках між справами, під час довгоочікуваного серіалу або прослуховування улюблених пісень. А якщо ви — "сова" і відчуваєте приплив енергії пізно ввечері, можна тренуватися й у такий час.

Усе б добре, але щоб встановити тренажери, необхідно багато простору. У стандартну квартиру їх втиснути важко. Та й недешево це. Утім, вихід уже знайдено. Тренажер "Жимфлекстор", розроблений 2000 року казахським винахідником Єржаном Мукеневим, за своєю ефективністю рівноцінний добре укомплектованому фітнес-центру. А місця займає стільки, що тримати його можна навіть під диваном.

"Сила, пружність, коло" — так дослівно переводять назву тренажера. Можна сказати, що він допоможе виробити силу й гнучкість у квадраті.

Тренажер дозволяє досить легко й комфортно виконувати понад 100 вправ на всі групи м"язів, включаючи важкодоступні. Зовні — це кільце діаметром 90 см, яке можна накачати, немов шину. Тому найпростіший варіант — використовувати тренажер як обруч. Це один із найдавніших спортивних снарядів, які знаходили навіть при розкопках Древнього Єгипту.

Щоб одержати бажаний єфект, необов"язково крутити цей обруч-тренажер годинами. Можна розпочати з 1–2 хв. по три-чотири рази на день. Таке обертання розвиває почуття ритму, координацію рухів, добре впливає на поставу. До речі, можна накачати прес, але так і не сформувати гарну талію, тому що ці заняття не зачіпають поперечний м"яз. А от "Жимфлекстор" підвищує її тонус.

Крім того, жирова тканина активно розминається й у підсумку починає розсмоктуватися. Багато в чому це залежить від пружності й ваги тренажера, що досягає 3 кг. Це заняття, якщо тільки тривають регулярно, допоможуть зменшити обсяг талії до 10 см на місяць. Як не крути, а результат буде.

Універсальний тренажер здатний не лише поліпшити фігуру жінкам, але й допомогти освоїти складні силові комплекси, що підходять для чоловіків. Річ у тім, що "Жимфлекстор"легко трансформується в півтора десятка різних форм, зручних для тренування різних груп м"язів. Навантаження на них може регулювати й "загартовувати" біцепси й трицепси не гірше, ніж при роботі із "залізом".

Еластичний матеріал має багато додаткових "плюсів". Пошкодити цей тренажер із надміцної армованої гуми складно, тому він прослужить довгі роки. Таке спортивне устаткування навіть на дотик приємніше, ніж металеве, тому займатися буде комфортніше.

Не кажучи вже про те, що травмуватися "Жимфлекстором", майже неможливо, чого не скажеш про решту громіздких тренажерів. Отже, створити фітнес-центр у своїй оселі тепер цілком реально. Утім, можна його захопити із собою навіть у відрядження або на дачу, щоб і там не припиняти тренувань. Компактний тренажер уміщується у рюкзаку.

Вправи для різних груп м"язів

Щоб груди були сформовані

Станьте прямо, ноги на ширині плечей. Повісьте обруч собі на шию, руками візьміться за різні його сторони. На рахунок "раз" з"єднаєте руки перед собою в ділянці грудей, на рахунок "два" поверніться у вихідне положення.

Спина — прямою

Станьте прямо, ноги на ширині плечей. Притисніть обруч у живіт. За іншу його сторону візьміться обома руками. На рахунок "раз" притисніть до себе, одержавши "вісімку". На рахунок "два" — відпустіть. При виконанні цієї вправи відбувається масаж м"язів живота, що поліпшує роботу кишечнику.

Стегна — пружними

Сядьте на стілець. Візьміть тренажер у руки. Ноги розведіть у сторони. Руками тримайте обруч за верхню частину й помістіть його між коліньми. На рахунок "раз" з"єднаєте коліна, не відриваючи стоп від підлоги, на рахунок "два" поверніться у вихідне положення.

Сідниці — гарними

Тренажеру треба надати форму еліпса. Ляжте на живіт, розташуєте тренажер так, щоб верхня його частина була у вас на спині, ремінь, що стягує його, — під верхньою частиною стегна, а нижня частина обруча — на гомілках. На рахунок "раз" — зігніть ноги в колінах, на рахунок "два" — поверніться у вихідне положення.

Зараз ви читаєте новину «Власний фітнес-центр... під диваном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі