пʼятниця, 11 лютого 2011 08:00

Від трави у жінок можуть вирости вуса

Кісту яєчника лікують гормональними препаратами протягом трьох місяців. Якщо утворення не розсмоктується, гінекологи радять видаляти пухирець. Киянку 53-річну Світлану Степанишин направили на операцію.

— Два роки тому мала кісту на 2 сантиметри у діаметрі. Лікар налякала, що може переродитися, — розповідає Світлана Борисівна. — Я тоді не знала, що живота розрізати не будуть, побоялася довіритися хірургу.

Киянка звернулася до травника. Фітотерапевт порадив полікуватися травами. Готував для неї збори та настої. За рік на ультразвуковому дослідженні кісти не виявили. Які рослини допомогли вилікуватися, Світлана Степанишин не знає.

— Кіста яєчників — це гормональна хвороба. Виникає через розлад в організмі, — говорить столичний фітотерапевт Валерія Лаптєва, 42 роки. — Є рослини, які містять фітогормони. Якщо препарати із них приймати неконтрольовано, у жінок можуть вирости вуса, у чоловіків збільшаться груди, поповнішають.

Каже, кісту яєчника вилікувати травами не важко.

— Знаю спосіб, який застосовували ще наші прадіди. 200 грамів гриба чага, який росте на деревах, заливають літром кип'яченої води і настоюють 6–7 годин. Настій зливають, гриб віджимають через марлю. Потім його дрібнять у м'ясорубці або на тертці. Кидають у каструлю до нагрітого до температури 60 градусів настою. Суміш перекладають у банку і ставлять у тепле місце на дві доби.

Важливо, щоб на банку не потрапляло сонячне проміння. Тримати її найкраще під батареєю, накривши рушником.

— Гриб акуратно відціджую. Не раджу хворим самим застосовувати гриб. Варто порадитися із травником, що має медичну освіту. Бувають кісти, які краще видаляти відразу. Лікування призначаю тільки тоді, коли немає загрози життю.

Препарат із чаги застосовують комплексно. П'ють по столовій ложці тричі на день, за півгодини до їди. Розчином насичують ватні тампони, закладають їх у піхву на ніч. Застосовують через добу. Лікування триває два місяці, із перервами на менструацію. Під час курсу варто обмежити вживання солодкого та виробів із тіста.

Зараз ви читаєте новину «Від трави у жінок можуть вирости вуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі